"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Tallinnas tuleb massvaktsineerimine Tondiraba ja Sõle spordikeskustes (0)
31. märts 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Nädalavahetusega soovitakse Tallinnas vaktsineerida kahes suures spordikeskuses 7100 inimest. Massvaktsineeritakse Tondiraba ja Sõle spordikeskustes. Kaitsesüsti saavad 65+ ealised. Tondiraba punkt tegutseb laupäeval ja pühapäeval, Sõle sellele lisaks ka reedel.

Sõle spordikeskuse korvpalliplatsist läheb suurem osa nädalavahetuse kaitsesüstimise heaks. Parkett kaetakse ja saali ühte ossa seatakse üles 16 vaktsineerimisboksi. Sõle Spordikeskuses soovitakse kolmel päeval kaitsesüstida kokku 3900 inimest. Selleks, et vaktsineerimine sujuks, on Tallinna linnast sadakond vabatahtlikku lubanud appi tulla. Lisaks on kohale tulemas ka mupo.

“Vaktsineeritavad peaksid tulema maja tagant sisse. Suunaviitadega suunatakse inimesed õigesse kohta ja samuti tulevad vabatahtlikud appi,” selgitas vaktsineerimise käiku Sõle Spordikeskuse direktor Alar Nääme.

Sõles teevad süsti Confido Meditsiinikeskuse tohtrid, Tondirabal Medicumi töötajad. Tondirabal süstitakse laupäeval ja pühapäeval, Sõles lisaks sellele ka reedel. Tallinn omalt poolt jätab vaktsineerimise ajaks nende piirkondade ühistranspordi sõitma tööpäeva graafiku alusel. 

“Kuna oleme seda protsessi juba varem ette valmistanud, siis kõik Tallinna suured saalid olid üle vaadatud ja seepärast saame öelda, et vajadusel oleme valmis avama kuus keskust, mis vastaksid nõuetele ja kus Tallinn saaks ka vajalikku ressurssi pakkuda,” kinnitas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Me oleme tegelenud ettevalmistamisega juba päris mitu nädalat enne seda, kui riik otsustas Tallinna poole pöörduda.”

Lisaks digiregistreerimisele luuakse kaks telefoni, mis hakkab homsest kõnesid vastu võtma: 600 7775 on eestikeelne ja 600 7774 venekeelne. Mõlemad telefonid töötavad homsest alates nädala lõpuni.

Confido Meditsiinikeskuse juht Kadi Lambot kõneles veel kahest võimalusest end vaktsineerimisele kirja panna: “Kõik inimesed saavad juba täna ennast registreerida üleriigilises digiregistratuuris, aga me oleme lisaks leidnud võimaluse kasutada ka paralleelset registratuuri – registratuur.ee. Inimesed peavad ikkagi varuma vaktsineerimisele tulles vähemalt pool tundi.”

Nädalavahetusel tehtavad kaitsesüstid on pärit Astra Zenekalt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.