"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Piritale paigaldati 29 uut istepinki (0)
01. aprill 2021

"Linnamööbel peab olema kestev, ilus, keskkonnasäästlik ja kvaliteetne ning valmistatud puidust, mis ei hallita ega mädane," sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Uued pingid asuvad jalgratta- ja jalgteede ääres. Pinkide paigaldamine läks maksma veidi üle 50 000 euro.

“Märtsi viimasel nädalal paigaldati 5 uut pinki Randvere tee kõnnitee äärde, 6 pinki Pärnamäe ratta- ja jalgtee äärde, 3 pinki Ranniku tee äärde ning 15 uut istumiskohta lisandus Pirita rannametsa jalg- ja jalgrattatee äärde. Need on kohad, kus väga paljud piritalased armastavad liikuda jalgsi või rattaga. Et meelispaikades saaks ka jalga puhata ja mõnusalt linnulaulu kuulata, lisasimegi teede äärde uusi istepinke,” sõnas Liinat. 

Uutel pinkidel on seljatugi ja käetoed. “Linnamööbel peab olema kestev, ilus, keskkonnasäästlik ja kvaliteetne ning valmistatud puidust, mis ei hallita ega mädane. Niisugused uued termotöödeldud saarepuust valmistatud pingid ka on. Loodan, et need rõõmustavad piritalasi ning püsivad kaua ilusate ja tervetena,” märkis Liinat. Ta lisas, et uute pinkide asukoha valikul on lähtutud linnaosa elanike soovidest ja ettepanekutest ning kuivõrd tihe liikumine ühes või teises paigas on.

Jalgratta- ja jalgteede äärde paigaldatakse ka uusi prügikaste. “Seda, et linnaosas võiks prügikaste rohkem olla, selgus ka möödunud aasta lõpus tehtud Tallinna rahuloluküsitlusest. Lähiajal peakski lisanduma 14 uut prügikasti,” märkis Liinat. 

Pingid valmistas ja paigaldas Extery OÜ. Töö tellis linna keskkonna- ja kommunaalamet. 29 pingi paigaldamine koos kõigi kaasnevate töödega maksis 51 086 eurot (koos käibemaksuga). 14 prügikasti paigaldamine läheb maksma 10 752  eurot.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.