"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Tallinn kutsub uueneva Süsta pargi projekti tutvustusele (0)
01. aprill 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Pargi uuenduskava näeb ette, et Süsta pargist saab loodusliku ilmega puhkeala. Ootame kohalikke elanikke planeeringuga tutvuma ja kaasa rääkima," ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. 

Teisipäeval, 6. aprillil kell 17 toimub Põhja-Tallinnas asuva uueneva Süsta pargi projekti avalik arutelu. Pargi uuendustööde eesmärk on korrastada Süsta park, selle lähiümbrus ning TalTech Eesti Mereakadeemia esine ala. Avalik arutelu toimub veebikoosoleku vormis. Koosolekule saab registreerida aadressil: https://forms.gle/gPr4EWin1GFM18Qu9

“Pargi uuenduskava näeb ette, et Süsta pargist saab loodusliku ilmega puhkeala. Ootame kohalikke elanikke planeeringuga tutvuma ja kaasa rääkima,” ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. 

Avalik arutelu toimub veebikoosoleku vormis. Veebikoosolekule tuleb end eelnevalt registreerida siin

Palume kirjutada registreerimisvormi ees- ja perekonna nimi ja meili aadress. Võimalus on ka küsimused läbi registreerimisvormi esitada. Lisaks saab küsimusi esitada otse veebikohtumisel. Registreerimine lõppeb 5. aprillil kell 17. Kõikidele registreerunutele saadetakse veebikoosoleku link.

Süsta pargi projekti ja rekonstrueerimise kava tutvustab Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti ja projekteerijate esindajad: esindajad: Põhja-Tallinna vanemPeeter Järvelaid, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalametijuhataja asetäitja Reio Vesiallik, haljastuse osakonna juhatajaKristiina Kupper, asutuse Kadrioru Park juhataja Ain Järve ning maastikuarhitektuurse lahenduse koostanud ettevõtte esindaja. 

Süsta park on tekkinud kunagise Marjamäe soo kohale. Ligi kuue hektari suurune park on jäänuk kunagi Kopli poolsaarel laiunud suurtest, ürikutest tihti mainitud metsadest. Esimesed andmed poolsaare tammemetsast pärinevad 1365. aastast. Kui enne Esimest maailmasõda Kopli poolsaarele laevatehased ehitati, siis kavandati elukeskkonna loomuliku osana nende juurde ka pargid, sealhulgas ka Süsta park.

Pargi on projekteerinud ettevõtte AB Artes Terrae OÜ. Pargi rekonstrueerimistööd tellis Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, projektdokumentatsiooni tegi RoadPlan OÜ ning maastikuarhitektuurse lahenduse AB Artes Terrae OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.