"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Vabatahtlik Reservpäästerühm otsib uusi liikmeid (0)
01. aprill 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Põhja-Eesti vabatahtlikke maa- ja merepäästjaid koondav Vabatahtlik Reservpäästerühm (RPR) kutsub liituma aktiivseid inimesi, kel teiste aitamine on veres ning kes soovivad anda oma panuse ühiskonna ohutuse ja turvalisuse suurendamisse.

Vabatahtlik Reservpäästerühm reageerib Päästeameti kutsel lisajõuna suurtele sündmustele ning Politsei- ja Piirivalveameti kaasamisel kadunud inimeste otsingutele. Samuti tegutseb Vabatahtlikus Reservpäästerühmas Eesti teadaolevalt ainuke vabatahtlik logistikakomando, mis aitas näiteks COVID-kriisis meditsiini- ja hoolekandeasutustele desoaineid ja kaitseriietust laiali vedada. Aastaringselt toetab logistikakomando pikematel päästesündmustel päästjaid kohapeal toitlustuse ja varustusega. Samuti saab Vabatahtliku Reservpäästerühma ridades koos kutselise komandoga ühisvalveteenistuses osaleda. Vabatahtlikul Reservpäästerühmal on ka otsingukoerte grupp.

Üks suuremaid Vabatahtliku Reservpäästerühma ettevõtmisi on igasuvine Aegna valve. Koostöös Päästeameti ja Tallinna linnaga valvab Vabatahtliku Reservpäästerühma komando juunist augusti lõpuni Aegna saarel, hoides silma peal kauni saare külaliste ja looduse ohutusel ja turvalisusel, tehes ennetustööd, andes vajadusel esmaabi ja reageerides merepäästekutsetele.

Vabatahtliku Reservpäästerühma tegemistest ja sellest, kuidas liituda, saab rohkem teada infotunnis, mis toimub 14. aprillil kell 18. Seoses koroonakriisiga toimub infotund veebi vahendusel ning sellele tuleb eelnevalt registreeruda siin.

Infotunni link saadetakse registreerunud osalejatele.

Vabatahtlik Reservpäästerühm tegutseb Tallinnas ja Harjumaal ning rühmal on ligi 200 liiget. Lisainfot leiab kodulehelt www.rpr.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.