"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Avalikus kohas napsitajaid ootab krõbe trahv (0)
01. aprill 2021

Sven, üks õllejoojatest, sõnas, et nad olid tulnud sõbrale Viljandist vastu ja tegid ooteaega parajaks. "Tuli isu peale. Alguses mõtlemise küll kuskile nurga taha minna, aga siis ikkagi lihtsalt sattus niimoodi," selgitas Sven.

Kevadine päikesepaiste meelitab ka napsitajad välja. Paraku on avalikus kohas joomine keelatud ja mupo on asunud napsivendi trahvima. Tänagi said kaks meest selle eest trahvi ning nende õlu läks maksma 80 eurot.

Mupo avastas õlut nautivad mehed Balti jaama turu ees pingilt. Kaks meest said kohe enda nahal tunda, kui kalliks võib üks õlu minna.

Sven, üks õllejoojatest, sõnas, et nad olid tulnud sõbrale Viljandist vastu ja tegid ooteaega parajaks. “Tuli isu peale. Alguses mõtlemise küll kuskile nurga taha minna, aga siis ikkagi lihtsalt sattus niimoodi,” selgitas Sven.

Sealtsamast mööda kõndinud eakas linnakodanik Jaan kinnitas, et tema näeb Balti jaamas joodikuid pea iga päev. “Politseinikud peaks siin tihemini käima ja kontrollima, et keegi ei jooks ja ei teeks pättusi,” arvas Jaan.

Kiirmenetluse korras määras mupo mõlemale mehele 80 eurot trahvi. Möödunud aastal käisid munitsipaalpolitseinikud peamiselt manitsemas ja rikkujatega kõnelemas. Tänavu on otsustatud minna karmimaks.

MUPO vaneminspektor Timo Kubjas tõi välja, et maksimaalne karistus avalikus kohas alkoholi tarbimise eest on kuussada eurot. “Kõige suurem probleem on meil kesklinn ja vanalinn, kus joodikud armastavad koguneda, samuti Põhja-Tallinn,” avaldas Timo Kubjas.

Munitsipaalpolitseinikud kuulevad igasuguseid põhjendusi, nende seas ka praegusele kriisile viitavaid. “Põhjendus on praegu see, et kuna toitlusasutused on kinni, siis nad arvasid, et tegemist ei ole avaliku korra rikkumisega,” ütles Kubjas.

Mupo peab eriti taunitavaks seda, kui juuakse laste mängu- ja spordiväljakutel, bussipeatustes või pargipinkidel. Seega tuleb igaühel enne janu kustutamist mõelda, kas koht selleks ikka paslik on või siis mõõta oma rahakoti paksust, kui palju sellest võiks eraldada lihtsalt lõbu eest avalikus kohas kangemat pruukida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.