"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO: Kristiine elanikud korrastavad hoove ja ehitavad parkimiskohti (0)
01. aprill 2021

"On korteriühistuid, kes soovivad oma hooviala korrastada ning rajada parkimiskohti," ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe. "On ka neid, kes soovivad teha haljastust, piirata puid ja teha muid väiksemaid töid, mis jätavad hoovist ilusama mulje."

Kristiine linnaosa elanikud on sel aastal aktiivselt “Hoovid korda” projektist osa võtnud ning soovivad oma elukohti viisakamaks muuta. Linnaosa valitsusele laekus kümme taotlust, mis sisaldasid erinevaid Kristiine elukeskkonda parandavaid töid.

Toetusprojekt annab korteriühistutele hea võimaluse parendada hoovide välisilmet. Sel aastal olid elanikud aktiivsemad kui varem, seda ilmselt seetõttu, et rohkem inimesi viibib kodudes ning soovivad enda ümber atraktiivsemat keskkonda näha.

“On korteriühistuid, kes soovivad oma hooviala korrastada ning rajada parkimiskohti,” ütles Riibe. “On ka neid, kes soovivad teha haljastust, piirata puid ja teha muid väiksemaid töid, mis jätavad hoovist ilusama mulje.”

Taotlustest käis läbi ka näiteks piirdeaedede asendamine ja prügimajade ehitus. Tuisu 4 korteriühistu esitas edukalt taotluse juba teist korda. “Kui me esimene kord tegime veidi suuremas mahus ehk uusi parkimiskohti ja ka süvamahutiga prügkonteinerid, siis seekord on projekt veidi tagasihoidlikum,” tutvustas oma taotlust Tuisu 4 korteriühistu esindaja Erkki Kasenurm.

“Meil on maja ees asfaltkate üles võetud, sest välja sai vahetatud kanalisatsiooni välismagistral. Esitasime taotluse, et majaesine sõidutee saaks uue asfaltkatte ja näeks välja viisakam ning saime positiivse vastuse. Me oleme väga rahul.”

Reeglid määravad, et ühistu saab toetust taodelda kuni kolm korda, seega usub Kasenurm, et mõne aasta pärast proovitakse läbi projekti ka parkimiskohti juurde ehitada. Oli ka neid, kes on autovaba tuleviku suuna võtnud. “On ka üks korteriühistu, kes soovib rajada enda kinnistule rattaparkimismaja 20-le rattale,” lisas Riibe. “See näitab, et rohkem mõeldakse rohelisele tulevikule ja liikumisvõimaluste mitmekeskistamisele.”

Kui kõik kümme taotlust ka ellu viiakse, siis arendatakse Kristiine hoove umbes 100 000 euro eest, millest linn toetab umbes poole summaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.