"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Viktor Vassiljev meeleavaldusest: vabaduse eest, politseivägivalla vastu (0)
01. aprill 2021

"Üritus ise ongi ilmne näide sellest, et vabadus olemas ja politseivägivalda pole. Kena vaadata, silm puhkab," kirjutab repliigis Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Viktor Vassiljev.

Mulle meeldib korrastatud demokraatia. On rahval ütlemist valitsuse kohta, tuleb ja ütleb. Kenasti kehtivate reeglite kohaselt, värskes õhus, mitte üle 50 inimese ja kahemeetriste vahedega.

Professionaalselt organiseeritud, korralikult rahastatud, suurepärase kvaliteediga plakatid, aplaus korraldajatele. Ei mingit busside kummulikeeramist ega vitriinide lõhkumist, vaikselt ja viisakalt, eestlase kombel. Et vähem tüli tekitada, siis istungivabal nädalal inimtühja Toompea lossi ees, ei sega kedagi. Vabaduse eest, politseivägivalla vastu. Üritus ise ongi ilmne näide sellest, et vabadus olemas ja politseivägivalda pole. Kena vaadata, silm puhkab.

Teemaga on küll puusse pandud, Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muutmisel pole muud eesmärki kui tervishoiualases hädaolukorras võimaldada politseil Terviseametile appi tulla, sest terviseametnikul pole õigust ega oskust karantiinirikkujat korrale kutsuda.

Pole parata, iga seadus on sunni instrument. Ka liikluseeskiri, mis vähe kellele meeldib, aga kõik saavad aru, et täita tuleb. Muidugi süüdistus, et Riigikogu hääletas politseivägivalla poolt, on ilmselge vale, sest hääletati vaid asja arutamise jätkamist, teine ja kolmas lugemine veel tulevad, aga ohutum on süüdistada seitsmes surmapatus poliitikut, kui minna sama plakatiga haigla intensiivravi osakonna akende alla, seal võib koomas patsientide omastelt tõsiselt peksa saada.

Nii et igati õnnestunud üritus, nagu lapikul maal kohane. Ja maa on ju lapik, vastu vaielda ei saa, hakkad Tallinna poolt sõitma – alles enne Tartut läheb lainetama ja ainult Munamägi on ümmargune. Tegelikult muna ise on ju ka lapik, ma täna hommikul nägin, naine praadis lausa kaks tükki.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lapik
2. apr. 2021 10:36
Kristlased teavad siiani, et päike tiirleb ümber maakera!