"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Uuel nädalal on Eestisse oodata veidi alla 27 000 vaktsiinidoosi (0)
02. aprill 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Kui selle nädala varasema info kohaselt pidi Eestisse tulema ka 11 405 doosi AstraZeneca vaktsiini, siis täna pärastlõunal täpsustas sotsiaalministeerium, et ettevõtte värske info kohaselt järgmisel nädalal Eestisse nende vaktsiini siiski ei jõua.

Uuel nädalal on Eestisse oodata 26 910 doosi koroonaviiruse vastast vaktsiini ning tegemist on Pfizeri vaktsiiniga, vahendas BNS ERR-i.

Kui selle nädala varasema info kohaselt pidi Eestisse tulema ka 11 405 doosi AstraZeneca vaktsiini, siis täna pärastlõunal täpsustas sotsiaalministeerium, et ettevõtte värske info kohaselt järgmisel nädalal Eestisse nende vaktsiini siiski ei jõua.

Ületuleval nädalal peaks praegustel andmetel Eestisse saabuma 4800 doosi AstraZeneca vaktsiini. Ka Moderna vaktsiini järgmisel nädalal Eestisse ei tule. Uut tarnet ootab terviseamet samuti ületuleval  nädalal.

Lõppeval nädalal jõudis Eestisse 64 130 koroonavaktsiini doosi, mis on rohkem kui ühelgi eelneval nädalal. Hommikusega seisuga on Eestis vaktsineerimisi koroonaviiruse vastu tehtud kokku 211 367 inimesele, kellest 143 722 on saanud ühe ja 67 645 kaks doosi.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.