"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lasnamäel hukkus korteripõlengus eakas mees (0)
03. aprill 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Tallinnas Lasnamäel süttis reede hilisõhtul üheksakorruselises majas tulekahju, milles kaotas elu 70-aastane mees.

Häirekeskus sai reedel kell 23.27 teate, et Lasnamäel Linnamäe teel põleb üheksakordse kortermaja eelviimasel korrusel korter, teatas Põhja päästekeskus. Teataja sõnul oli hoovist vaadates näha naabri köögis palju suitsu. Päästjate saabudes oli suits tunginud juba kaheksanda ja üheksanda korruse koridoridesse.

Päästjad hakkasid kohe hoonest inimesi evakueerima ning sisenesid põlevasse korterisse. Korterist leiti umbes 70-aastane mees, kelle elustamine kiirabil ei õnnestunud. Põlengu käigus lõhkes üheksanda korruse korteri veetoru, mis sai kohale tulnud tehnikute abiga kiiresti suletud, kuid sellegipoolest said mitmed alumised korterid veekahjustusi.

Päästjad panid tule levikule piiri 20 minutit pärast südaööd ning tulekahju likvideeriti lõplikult kell 1.26. Sündmusele reageerisid Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita komandod ning kiirabi.

Esialgsetel andmetel ei olnud korteris toimivat suitsuandurit. Käesoleval aastal on tulekahjudes hukkunud juba kümme inimest, eelmisel aastal oli samal perioodil hukkunuid 14. Päästeamet tuletab kõigile meelde, et suitsuandur on igas kodus kohustuslik. Suitsuandurit tuleb kontrollida vähemalt kord kuus – ainult nii saab olla kindel, et andur kriitilisel hetkel ka tööle rakendub.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.