“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Tallinna Sadama kaubamaht kasvas, reisijate arv vähenes (0)
09. aprill 2021
Scanpix

"Eelmise aasta esimesed 2,5 kuud oli meil reisijate teenindamises tavaolukord, koroonaviiruse aegset võrdlust saame näha alates teisest kvartalist," nentis Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm.

2021. aasta I kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5,3 miljonit tonni kaupa ja 373 tuhat reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas kaubamaht 10% ja reisijate arv vähenes 76%. Laevakülastuste arv kasvas 6% 1678 külastuseni.

Reisijate arvu langus tulenes jätkuvatest COVID-19 pandeemiaga seotud liikumispiirangutest ning ebastabiilsest olukorrast tingitud inimeste kindlustunde ja reisimise vähenemisest.

Eesti mandri ja suursaarte vaheline reisijate arv vähenes 11%, kuid sõidukite arv kasvas 2% ning jäämurdja Botnica prahipäevade arv jäi eelneva aasta tasemele, laeva kasutusmäär oli 100%.

Kalmu sõnul saame aasta alguses rõõmustada, sest kaubamaht kokku kasvas jõudsalt eelkõige puistlasti ja ro-ro toel.

“Puistlasti kasvu tõi peamiselt väetiste käitlemine ja teisi puistekaupu käitlevate terminalide uute projektide käivitumine. Ro-ro kaupade maht kasvas tänu liinilaevade külastuste arvu ja sageduse suurenemisele eelkõige Muuga-Vuosaari liinil ning seoses maanteevedude nõudluse kasvuga.”

Vedellasti kui suurima lastiliigi maht esimeses kvartalis vähenes veidi. “Suur osa vedellastist liigub läbi Venemaa oma sadamate ning ülejäänu osas oleme tihedas konkurentsis paljude teiste sadamatega,” ütles Kalm. Konteinerkauba maht tonnides pisut langes, kuid finantstulemust mõjutav konteinerühikute arv samas kasvas, kuna pandeemia tõttu tekkinud ajutised tõrked globaalses konteinerite voos hajuvad ning tühjad konteinerid jõudsid Muuga sadamasse.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.