"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
KIK avalikustab roheideede konkursi Negavatt kümme parimat meeskonda (0)
11. aprill 2021
Scanpix

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avalikustab esmaspäeval roheideede konkursi Negavatt kümme parimat meeskonda, kes saavad 1000 eurot arendusraha ja läbivad sisuka koolitusprogrammi, et oma ideedega edasi minna.

10 000-eurose peaauhinna saaja selgub 8. juunil. Edasipääsejate valiku teevad ja žüriisse kuuluvad KIK-i juhataja Andrus Treier, keskkonnaministeeriumi asekantsler Kristi Klaas, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kestliku arengu nõunik Madis Tilga, Teaduspargi Tehnopol rohetehnoloogia valdkonnajuht Ragmar Saksing ja veebipoe Slow asutaja Helen Puistaja.

8. juunil astuvad Negavati superfinaalis meeskonnad taas žürii ja sel korral ka avalikkuse ette, et näidata oma arengut ja potentsiaali idee realiseerimiseks. Negavati peaauhinnaks on 10 000 eurot. Teisele kohale on ette nähtud 5000 ja kolmandale kohale 3000 eurot oma idee elluviimiseks. Lisaks annavad eriauhindu välja konkursi partnerid.

Negavatt on KIK-i ja keskkonnaministeeriumi koostöös sündinud konkurss, mille eesmärk on suurendada ressursialast teadlikkust ning innustada välja pakkuma lahendusi, mis aitavad säästa ressursse. Konkursile on kaheksa hooaja jooksul laekunud kokku 479 ideed, mida on KIK toetatud kokku 222 000 euroga.

Konkursi toetajad on Eesti Pandipakend ning Paulig Estonia. Konkursi partnerite ridadesse kuuluvad Rimi Eesti Foods, Ülemiste City, Tehnopol Startup Inkubaator, Luminor, Admiral Markets, Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ning konkursid Prototron ja Ajujaht.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.