"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Nädala lõpus algab kodus elavate liikumispuudega inimeste süstimine (2)
13. aprill 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Kui läheme vaktsineerima kodus lamajaid või raske liikumispuudega isikuid, siis tänase plaani kohaselt toimuks see koduõenduse teenuse osutajate kaudu," sõnas haigekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Haigekassa plaanib alustada selle nädala lõpus Tallinnas ja Tartus kodus elavate liikumispuudega inimeste ning lamavate haigete vaktsineerimist, rääkis Parv Vikerraadio saates “Uudis+”.

Neljapäeval peaks Eestisse saabuma 2400 doosi uut, firma Johnson & Johnson tütarettevõtte Jansseni ühedoosilist koroonavaktsiini, mille kasutamise koolitus juba toimub, rääkis Parv. “Seda plaanitakse hakata kasutama nende süstimiseks, kes on kodus, lamavatele haigetele ja raske liikumispuudega inimestele. Plaan on alustada Tartust ja Tallinnast, kus vajadust juba kaardistatakse,” selgitas haigekassa juhatuse liige. Vaktsineerimine plaanitakse läbi viia koduõendusteenuse abil ning loodetavasti saab sellega alustada ka juba nädala lõpus, lisas ta.

Parv lisas, et kodusvaktsineerimise korraldus ei ole veel sajaprotsendiliselt selge.

“Kui läheme vaktsineerima kodus lamajaid või raske liikumispuudega isikuid, siis tänase plaani kohaselt toimuks see koduõenduse teenuse osutajate kaudu. Nende kogemus ja töö ongi teha koduvisiite. Kas ja keda me siia teenuseosutajana kaasame, on hetkel kaardistamisel. Meil on ka haigekassa lepingupartnerid, kes koduõenduse teenust osutavad, mis tähendabki seda, et õde käib inimese juures kodus tema tervist kontrollimas. Kas me kasutame neid teenuseosutajaid või kaasame siia ka haiglad – siin on töökorraldus veel mõneti lahtine,” rääkis ta.

Esialgsete andmete kohaselt on selliseid inimesi Eestis kokku üle 15 000, aga nende piirkonniti jaotumise kaardistamine koduõendusteenuse osutajate ja kohalike omavalitsuste abil alles käib. “See on edasiste nädalate tegevus. Aga püüame vaktsineerimisega alustada selle nädala lõpus,” ütles Parv.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

temaatik
13. apr. 2021 18:05
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9465781/Covid-19-UK-expecting-30m-doses-Johnson-Johnson-vaccine-suspended-FDA-blood-clots.html
värske kraam
13. apr. 2021 15:53
https://lounaeestlane.ee/kuum-usa-ametivoimud-soovitavad-peatada-johnson-johnsoni-koroonavaktsiini-kasutamise/ https://edition.cnn.com/2021/04/13/health/johnson-vaccine-pause-cdc-fda/index.html