"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jänes kui linnaloom: armas, aga ohtlik (0)
26. aprill 2021
Ilja Matusihis

Sellelgi kevadel võib linnas näha rohkem loomi kui muudel aastaaegadel. Nii on Pirita jõe ääres aktiviseerunud koprad. Seni pole nad tüli tekitanud, sest sealsed kaldad sobivad urgudeks ka ilma tamme ehitamata ja vett paisutamata.

Kümmekond aastat tagasi olid nad elama asunud Tallinna botaanikaaia veekogudesse ning hakkasid maiustama botaanikaaias kasvavate eksootiliste taimedega. Koprad tuli kinni püüda ja linna taha minema saata. Kui kobras ennast väga näole ei anna, siis Mustamäel jt piirkondades ringi silkavad jänesed on muutunud juba tavapäraseks. Ilmselt tunnevad nad end siin ohutumalt, sest linnas on vähem neid ohustavaid kiskjaid. Paljudes maades on jänesed aga eriti just lennuväljadel paljunedes ohuks liiklusele, sest häirivad näiteks maapealsete radarite tööd. Samuti võivad nad sattuda lennukite mootoritesse. Hädas ollakse nendega Itaalias, Iirimaal jpt kohtades, mistõttu neile korraldatakse jahte. Lisaks meelitavad nad kõikvõimalikke linde, kes neist kas elavatena või surnutena toituvad ja samamoodi lennukeid ohustavad. Seega võivad nad olla linnapildis nunnud, aga loodetavasti nad siin siiski väga ei paljune.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.