"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Rootsi akutootja Nilar rajab Eestisse kuni 300 töötajaga tehase (0)
27. aprill 2021
Rootsi ettevõte Nilar International AB on akude ja salvestustehnoloogia arendaja, kelle fookuses on päikseenergia salvestamine. Foto: Pixabay

“See projekt on hea näide sellest, kuidas innovaatilised ja ambitsioonikad teadusmahukad tööstusettevõtted teevad üha kiiremaid otsuseid ja varasemad mitme aasta pikkused investeerimisotsused tehakse nüüd ära juba vähem kui aastaga,” ütles EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork.

Rootsi energiasalvestustehnoloogia ettevõte Nilar International AB rajab Eestisse akutehase, kus saavad tööd kuni 300 inimest, vahendab BNS.

“Lõplikku asukohta ei saa me hetkel veel avaldada, aga tõenäoliselt avalikustame selle suvel,” ütles Nilar International AB nõukogu esimees Michael Obermayer Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) pressiteates. Planeeritav tehas tuleb aga Nilari Rootsi tehasest kaks korda suurem.

EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork ütles, et esimene kohtumine Nilari nõukogu esimehega leidis aset eelmisel kevadel.

“Tutvustasime kliendile erinevaid võimalikke tehase asukohti ning Eestis tegutsemise eeliseid nagu ühine visioon rohetehnoloogiate kiirest kasutuselevõtust ning skandinaavialik läbipaistev ja usaldusväärne ärikultuur,” ütles Kork.

“See projekt on hea näide sellest, kuidas innovaatilised ja ambitsioonikad teadusmahukad tööstusettevõtted teevad üha kiiremaid otsuseid ja varasemad mitme aasta pikkused investeerimisotsused tehakse nüüd ära juba vähem kui aastaga,” lisas ta.

Rootsi ettevõte Nilar International AB on akude ja salvestustehnoloogia arendaja, kelle fookuses on päikseenergia salvestamine. Nilar arendab nikkel-metallhübriidakusid, mille elektrolüüdiks on leelise asemel vesilahus. See teeb akud ja energiasalvestid ohutumaks, sest süttimine on välistatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.