"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Erafirma soovib rajada karjääri otse keset rohelist elukeskkonda (0)
29. aprill 2021

“Väga paha on ju metsas jalutada, kui seal puid enam ei ole – kole on ja õhk on siis ka vähem puhas,” arvas algklassides õppiv Joosep.


“Mina tahan siin metsas käia jalutamas, siin on minu ja mu isa lemmik rajad, samuti käime õega ja koeraga sageli siin metsas. Mina tahaksin suurtele inimestele öelda, et ärge võtke seda metsa maha, seda on siinsetele inimestele väga vaja,” rääkis üheksa-aastane Heidi.

Mure on suur, sest liiva kaevandamisega tegelev Sokkel Holding OÜ on esitanud keskkonnaametile taotluse, kus soovitakse linnale kuuluval kinnistul Viljandi maantee 21a teostada liivavarude geoloogilist uurimist, millest järgmine samm ongi kaevandamine.

“Meile öeldi esialgu, et pole mingit põhjust muretsemiseks, et nad teevad vaid uuringuid tuvastamaks, mis siin maapõues on. Rumal oleks arvata, et siin liiva ei ole, kui otse üle maantee on juba liivakarjäär,” selgitas kohalik elanik Agnes.

“Öeldi, et puuritakse 25 auku, neist igaüks 25 meetrit sügav. Aga kes ütleb, kui palju juba selline puurimine siin metsa maha võtab, kuidas need suured sõidukid metsa saavad, kuidas see segab terviseradadel sportivaid inimesi, metsas mängivaid lapsi ning kui palju see üldse inimeste elu ohustab,” küsis samuti piirkonnas elav Monika.

“Tallinn soovib saada rohelise pealinna tiitlit, kogu aeg räägitakse rohepöördest, linna rohealadest ja putukaväiladest. Ma nüüd küsiksingi, et kuidas see ikkagi kokku sobitub? See on selline jaburus, et kohalikud elanikud teevad kõik selleks, et midagi nii jaburat siia ei tuleks,” oli naabruses elav Andrus emotsionaalne.

Abilinnapeadest tegeleb maavaradega just Kalle Klandorf, kes kinnitas: “Jah, me oleme teadlikud, et selline plaan on. Veidi aega tagasi saabus ka vastav teatis linnakantseleisse, kuid me siiski leiame, et Tallinn sellist karjääri rohealale ei taha. Lisaks on linn pidevalt investeerinud Järve metsaalal olevatesse spordiradadesse, Viljandi maantee äärsesse kergliiklusteesse ja üldse piirkonna rohealadesse.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.