"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
106 aastat tagasi rajati Pääsküla rongipeatus (0)
30. aprill 2021
Pääsküla jaamahoones tegutsev vaba aja keskus pakub eakatele võimalust harrastustega tegeleda. Foto: Nõmme LOV

“Pääsküla rongipeatuse rajamine oli toona märgilise tähtsusega samm, see andis hoo sisse kogu piirkonna arengule. Tänu rongiühendusele Tallinnaga, mis võimaldas inimestel linnas tööl käia, hakkas Pääsküla asum kasvama,” rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

“Hea meel on tõdeda, et Pääsküla jaamahoone ei ole oma tähtsust kogukonna elus minetanud, sest hoone on endiselt kasutuses. Tõsi küll, mitte enam kui jaamahoone vaid eakate vaba aja keskuse filiaalina, pakkudes seenioritele rohkelt enesearengu võimalusi ja sotsiaalset suhtlemist,” tõdes linnaosa vanem.

“Praegusel keerulisel ajal, kui füüsilist kokku saamist huvialaringides ei ole, on Nõmme vaba aja keskus oma tegevuse viinud virtuaalkeskkonda ja toonud niiviisi mitmed hobitegevused inimestele koju kätte, pälvides nii seeniorite heakskiidu ja tunnustuse. Mitmed on lausa isiklikult tänanud võimaluse eest kodus harrastada joogat või kokanduse saates uusi retsepte proovida. Valikuid, millega eakad saavad kodust lahkumata tegeleda, on vabaaja keskuse portaalis rohkesti.”

Ajaloost

Vahetult enne I maailmasõda, 1912. aastal, ostsid Peeter Suure merekindluse ja sadama ametnikud Harku mõisnikult Hermann von Harpelt maatüki Glehni valduste piiril (praeguse Särje ja Sisaski tänava ning Harku kallaku vahel). Maatükk jagati kruntideks, mis omanike vahel loositi. Osanikke oli 1915. aasta aruande järgi 162. Moodustatav asundus nimetati Peetri I auks Peetri Aedlinnaks – Petrovskaja Sloboda, mis muudeti 100 aastat tagasi, 1921 aasta mais uuesti Pääskülaks tagasi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.