"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
Algklasside õpilased Lisandra ja Paula kinnitasid ühest suust: tahtsime väga kooli tulla, siin on väga rõõmus tunne (0)
03. mai 2021

“Vaatasin täna lapsi, kes üle hulga aja jälle kooli tulid,“  ütles Tallinna 21. kooli direktor Meelis Kond. „See oli väga suur positiivne emotsioon. Kõik olid väga rõõmsad, et jälle sõpru ja klassikaaslasi nägid ja näis, nagu oleks see uus asi, et õppida võib ka väljaspool kodu õpetajatega klassiruumis.”

Kondi sõnul on töökorraldus alates tänasest sarnane nagu enne koolide täielikku sulgemist. „Lapsed tulevad koolidesse erinevatel aegadel, vahetund algab samuti erineval ajal ja söömas käiakse samuti eraldi,“ ütles ta. „Tänasest ootasime kooli 1.-4. klassi lapsi ja homsest lisanduvad lõpuklassid ehk siis algavad konsultatsioonid ka 9. ja 12. klassidele.”

Koolidesse lubati tänasest ka haridusliku erivajadusega lapsed. Kond kinnitas, et ka vahepealsete klasside õpilased, kes tõsiselt hädas on, kutsutakse konsultatsioonidesse.

Algklasside õpilased Lisandra ja Paula kinnitasid ühest suust: “Tahtsime väga kooli tulla, siin on väga rõõmus tunne. Tunde ei ole veel toimunud, sest me oleme teises vahetuses, kuid kohe peaksid meie tunnid algama.”

Et kõigile on vahepealne aeg väga keeruline olnud, on niigi selge, ent 21. kooli algklasside õppetooli juhataja Piret Kellami sõnul on vähemalt hea see, et lapsi kaduma ei ole läinud.

“Olud on tõesti keerulised olnud, lapsed ja vanemad on pidanud kogu aeg kodudes vastu pidama ja pingutama. Eks õpetajatelgi on olnud nuputamist palju, kuidas iga õpilaseni jõuda ning kuidas ja mis keskkonnas ühiseid tunde teha. Suur töö on ära tehtud ja seda ma julgen küll öelda, et algklasside lapsed on väga tublid olnud,” ütles Kellam.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.