"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
Kaupluste taasavamise esimesel päeval poeuksi maha ei joostud (0)
03. mai 2021
Ilja Matusihis

«Huvi on päris suur, kuid ei saa ka öelda, et me ei suudaks leevenduste normatiive täita,» sõnas Ülemiste juht Guido Pärnits.

Kui paljud eeldasid, et üle pika aja taas uksed avavad kauplused kogevad tarbijate tormijooksu, siis poepidajate kinnitusel nii siiski ei juhtunud, vahendas BNS.

Rocca al Mare ja Kristiine keskuse juht Kristjan Maaroos ütles, et päris tormijooksu kaubanduskeskustesse ei ole. «Vaatasin viimaseid numbreid ning 25 protsendini on veel ruumi,» selgitas ta.

Maaroos lisas, et mõnes väikses kaupluses on uksel teenindaja, kes inimesi kontrollib ja jälgib, et poes oleks lubatud arv kliente.

Pärnits ütles, et esmaspäevast päeva ei saa nimetada tormijooksuks. «Huvi on päris suur, kuid ei saa ka öelda, et me ei suudaks leevenduste normatiive täita,» rääkis Pärnits. «Selgelt on poolteist kuud midagi ostmata jäänud. Iga inimene tahab kevadel olla kevadkollektsioonis,» lisas ta.

Tema sõnul mingit hullust ei ole, inimesed tulevad, jalutavad läbi ja hängima ei jää. «Ma arvan, et lisaks kaubanduskeskuste juhtidele olid kaupluste avamise pärast õnnelikud ka inimesed,» lisas Pärnits.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno teatas esmaspäeval, et amet on saanud signaale, et kaubakeskustes käib ostumöll ning distantsireeglitest ei peeta kinni. «Me mõistame inimeste soove, kuid piirangutest loobumine võib anda kiire tagasilöögi, kui me unustame ohutuse. Olgem siis edasi sama mõistlikud nagu piirangute ajal, sest olukord on endiselt keeruline,» toonitas Lanno.

Esmaspäevast leevenesid poodidele kehtinud ranged piirangud: uksed tohivad avada kõik kauplused, kuid arvestada tuleb 2+2-reeglit ja kuni 25-protsendilist ruumitäitumuse nõuet. Kehtib ka siseruumis maski kandmise nõue. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.