"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Laulja Billie Eilish: alaealiste seksuaalne ekspluateerimine on kõikjal (0)
03. mai 2021
Scanpix

19-aastane USA lauljatar Billie Eilish ütles ajakirjale Vogue antud intervjuus, et kõik tema eakaaslased on kogenud midagi seksuaalselt ebasobivat. Lauljatar esitas selle väite rääkides oma uuest singlist „Your Power”, mis käsitleb alaealise ja vanema inimese vahelist kuritegelikku seksuaalset suhet.

„See laul ei ole ainult ühest inimesest. Ma ei tea ühtegi tüdrukut või naist, kellel pole olnud veidrat või väga halba kogemust. Ja ka mehed – noori poisse kasutatakse pidevalt ära. Ei ole oluline, kes sa oled, milline on sinu elu, sinu olukord, kellega sa ümbritsed ennast, kui tugev sa oled, kui tark sa oled. Sind saab alati ära kasutada. Koduvägivald või seaduslik vägistamine on kogu maailmas suur probleem. Tüdrukud, kes olid väga enesekindlad ja tahtejõulised, leiavad end olukordadest, kus nad on äkitselt ohvrid. Ja see on nii piinlik, alandav ja demoraliseeriv olla sellises olukorras, et just mind kuritarvitatakse praegu,” vahendas the Guardian lauljatari sõnu.

Intervjuus rääkis Eilish ka keha näitamisest. Laulja, kes on tuntud omapäraste kottide ja stiilsete riiete poolest on seekord ajakirja esikaanel, kandes kohandatud Gucci korsetti ja seelikut koos Agent Provocateur’i rinnahoidjaga, samuti latekskindaid. Foto oli inspireeritud Eilishi enda ideest. „Oma keha ja naha näitamine või mittenäitamine ei tohiks sinult mingit austust ära võtta,” ütles ta. „Tähtis on see, mis paneb sind end hästi tundma. Kui sa tahad iluoperatsioonile minna, mine iluoperatsioonile. Kui sa tahad kanda kleiti, millest keegi arvab, et see näeb su seljas liiga suur välja, siis kuradile see arvaja. Kui tunned, et näed hea välja, näedki sa hea välja.”

Lauljanna ise kirjutas Instagramis: “Ma armastan neid pilte ja mulle meeldis see fotosessioon. Tehke, mida tahate.”

Calvin Kleini 2019. aasta kollektsioonis selgitas Eilis oma suurte riiete kandmise stiili. „Ma ei taha kunagi, et maailm teaks minust kõike, sellepärast ma kannangi suuri rõivaid. Keegi ei saa seda kritiseerida, sest nad pole näinud, mis riiete all on. Keegi ei saa öelda, et oh, ta on nii paks või oh ta on nii sale, tal on nii suur või lame tagumik. Keegi ei saa seda öelda, sest nad ei tea.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.