"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
TAIMETARK MERCEDES MERIMAA: Malev on juhtimise kool (0)
03. mai 2021
Taimetark Mercedes Merimaa. Foto: Scanpix

4. mail algab kandideerimine õpilasmalevatesse. Pealinn uuris, mida võiks malev noortele õpetada
ning kui väga vajavad nad laagrites suhtlemist pärast pikka koroonaaega.

Taimetark Mercedes Merimaa

“Kui maalapsel on võimalik muidu ka oma kätega tööd teha, siis linnalaps õpib malevas palju uut. Praegusel IT-ajastul jääb noorel käelisest tegevusest vajaka, malevas aga tuleb aeg-ajalt köögiski abiks olla. See annab igapäevaeluks kogemusi, mida paljud noored pole kodust kaasa saanud, sest argiküsimused on nende eest ära lahendatud. Ise olen teinud pikalt üliõpilasmalevat, nii rühma kui ka regiooni tasandil,” ütles Mercedes Merimaa.

“Olen teinud malevas ehitaja- ja maalritööd, paekivimüüri ladunud ja haljastanud. Kui malevasuvi on loodust tundma õpetanud, ei teki ka enam küsimust, kuidas maha pandud herned kauna sisse tagasi saavad. Taskuraha kõrval sain hea juhtimise kooli kaasa, samuti õpetas malev iseseisvalt vastutama. Kui koolis peab korda õpetaja, siis nüüd tuleb ise vajadusel sõpra korrale kutsuda! Malev toob vastutusvõimelisemad noored esile.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.