"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Tallinna muuseume saab taas külastada kehtivaid piiranguid järgides (0)
03. mai 2021
Ilja Matusihis

Seoses koroonapiirangute leevenemisega on alates sellest nädalast jälle võimalik külastada mitmeid Tallinna muuseume ning näha saab nii uusi kui taasavatavaid näitusi. Muuseume külastades on nõutav kanda kaitsemaski ja järgida 2+2 reeglit, ühtlasi kehtib näitusesaalides 25-protsendiline täituvuspiirang.

Tallinna Linnamuuseum avab oma seitsmes filiaalis toimuvaid väljapanekuid järk-järgult, seejuures saab muuseumides taas vaadata näitusi, mis pärast avamist kohe suleti, kui ka päris uusi avatavaid näitusi. Alates teisipäevast, 4. maist on taas avatud Linnamuuseum ja Kiek in de Köki kindlustustemuuseum vanalinnas ning Lastemuuseum Miiamilla Kadriorus. Alates kolmapäevast, 5. maist avavad taas uksed Fotomuuseum Raekoja taga ja Tallinna vene muuseum Pikal tänaval. Peeter I maja Kadriorus jääb hetkel uuringute tõttu suletuks.

4. mail avatakse: 

Kiek in de Köki kindlustustemuuseumi näitus “Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos” viib meid keskaegsele linnatänavale, kus näeb koduloomade elukäiku seasulust peolauani. Torni keldrikorrusel avatakse aga metsikute ja taltsutamata loomade maailm. Loe lähemalt

4. mail avatakse: 

Arvo Iho fotonäitus “Muutuv vana Kadriorg”. Lastemuuseum Miiamilla ees ja sees saab muuseumi taas avamise järel näha pildilist ülevaadet vana Kadrioru muutustest uue suunas. Fotode autor, filmilavastaja ja operaator Arvo Iho kaamerasilm on jäädvustanud aastatel 20092020 Kadrioru vaateid ja elukeskkonda. Dokumenteeriv fotonäitus viib vaataja ringkäigule minevikust tänapäeva, lisaks on gruppidel võimalus osaleda temaatilistel pargituuridel. Loe lähemalt

5. mail avatakse: 

Londonis elava Eesti fotograafi Sirli Raitma portreeseeria „EHA” räägib fotograafi emast, kujutades portreteeritavat ebaharilikes olukordades, poosides ja riietuses. Loe lähemalt

6. mail avatakse: 
Kalamaja Põhikooli aial Vabriku tn 18 Kalamaja muuseumi ja Kalamaja Põhikooli ühisnäitus “Minu ema(d)”. Loe lähemalt

Mai keskel avatakse:

Linnamuuseumi (Vene 17) näitus “Kõlvatu Tallinn” räägib tallinlaste ihadest ja nendega kaasnenud tabudest läbi aja. Linlaste seksuaalkäitumist ja prostitutsiooni Tallinnas vaadeldakse 15. sajandist II maailmasõjani. Loe lähemalt

Sellest nädalast saab külastada ka teisi Tallinnas asuvaid muuseume ja huviasutusi. Näiteks avati 1. mail Tallinna Botaanikaaia suvehooaeg ning alates 3. maist saab taas külastada möödunud aastal renoveeritud palmimaja ja kasvuhooneid. Külastajad on jätkuvalt oodatutud ka Tallinna Loomaaeda, kus väliekspositsioonid olid avatud ka piirangute ajal ning alates teisipäevast, 4. maist avatakse ka väike troopikamaja ja paksunahaliste maja. Suur troopikamaja ja laste loomaaia siselaut jäävad veel suletuks. Täpsema ülevaate sellest nädalast avanevate muuseumide ja teiste asutuste kohta leiab Visit Tallinna kodulehelt.

Taas toimuvad ka linnamuuseumi üritused ning linnaretked, mis tutvustavad Tallinna ajalugu eri nurga alt.

6. mai – Linnaretk “Kriminaalne Tallinn” algusega Kiek in de Kökist. Loe lähemalt

8. mai – Linnaloomade teemaline jalutuskäik „Kus on lehm, kus on lohe“ algusega Kiek in de Köki kindlustustemuuseumist, eesti ja vene k. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsub kõiki meeleolukatele jalutuskäikudele vanalinnas, et kõnelda, kuidas vanas Revalis ehk Tallinnas loomi peeti.  Loe lähemalt

9. mai – Heade emade päev 9. mail Lastemuuseum Miiamilla sisehoovis. Loe lähemalt

10. 11, 17. ja 18. mail toimuvad eesti ja vene keeles ekskursioonid „Kalamaja kanalisatsioonikaevude luugid“. Loe lähemalt

12. mai – „Kadriorg fotograafi pilgu läbi“ on fotograafi ja operaatori Arvo Iho juhtimisel toimuv jalutuskäik, kus vanameister näitab Kadrioru kõige värvikamaid maju ja räägib sellest, kuidas ta on püüdnud nende muutumist jäädvustada. Loe lähemalt

13. mai – Jalutusretk „Kino peab saama! Filmitud Tallinnas“ algusega Kiek in de Köki kindlustustemuuseumist. Loe lähemalt

15. mai – Linnaloomade teemaline jalutuskäik „Kus on lehm, kus on lohe“ algusega Kiek in de Köki kindlustustemuuseumist, eesti keeles. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsub kõiki meeleolukatele jalutuskäikudele linna peale, et kõnelda, kuidas vanas Revalis ehk Tallinnas loomi peeti. Loe lähemalt

15. mai – Sekskursioon ”Kõlvatu Tallinn”. Tallinna Linnamuuseumi näitus “Kõlvatu Tallinn” räägib tallinlaste patuelust läbi aja, erinevatest ihadest ja nendega kaasnenud tabudest. Ekskursioonid annavad aimu, millest näitusel juttu tuleb. Loe lähemalt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.