"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
ITK erakorralise meditsiini keskus kolib aastaks ajutisele pinnale (0)
04. mai 2021
8. mail alustavad nii EMK kui ka silmaarsti erakorraline vastuvõtt tööd uues kohas haigla hoovis – purskkaevu ja A-korpuse vahel – ajutises meditsiinilinnakus. Foto: ITK

“Ajutisel pinnal on olemas kogu vajalik tehnika, mida töös vaja läheb,” märkis EMK juhataja, dr Märt Põlluveer. “Tavapärane töö jätkub ajutisel pinnal, võib öelda, et ajutine EMK on isegi kaasaegsem kui praegune.”

Ida-Tallinna Keskhaigla Ravi tänava erakorralise meditsiini keskus (EMK) kolib ruumides algava suuremahulise remondi tõttu aastaks ajutisse meditsiinilinnakusse.

EMK on kolimise tõttu 7. mail suletud 24 tundi, kiirabid suunatakse ümber teistesse haiglatesse. Ka patsientidel palutakse sel päeval teiste haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse (EMO-desse) pöörduda.

Silmaarsti erakorraline vastuvõtt jätkub ka 7. mail tavapärases asukohas. EMK-i remont ja kolimine ei puuduta naistekliiniku erakorralist vastuvõttu.

8. mail alustavad nii EMK kui ka silmaarsti erakorraline vastuvõtt tööd uues kohas haigla hoovis – purskkaevu ja A-korpuse vahel – ajutises meditsiinilinnakus. Linnakus on koos nii EMK, EMK radioloogia kui ka ambulatoorse ravi üldregistratuur.

Silmakliiniku all asuvas vanades EMK ruumides ehitatakse remondi käigus ümber sisuliselt kaks korrust.

“Vajame uut kontseptsiooni ja uut saali, samuti peame personali kasutama võimalikult efektiivselt. Raskes seisus patsientide hulk kasvab aasta-aastalt,” rääkis Põlluveer. “Sisuliselt on praegune EMK pärit 1980ndatest, seda on kohendatud, aga olemasolevate võimaluste piires.”

Remondiga paraneb ITK EMK isolatsioonivõimekus hüppeliselt, samuti hädaolukorra võimekus ning personali turvalisus. “Remondi tulemusena viime ka maja Päästeameti nõuetega kooskõlla,” märkis dr Põlluveer.

Remonditud ruumidesse on plaanis tagasi kolida 2022. aasta kevadel. Remont ja ajutisel pinnal tegutsemine läheb maksma üle 5 miljoni euro, ehitaja on Ehitus5ECO OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.