"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
Kallas Prantsuse meedias: Eesti ei sunni kedagi vaktsineerima (0)
04. mai 2021
Mats Õun

“See ei tähenda seda, et me võtame vaktsineerimata inimestelt õigusi ära, kuid kaitsepoogitud saavad mõningaid asju kiiremini,” sõnas Peaminister Kaja Kallas.

Kallas rääkis Prantsusmaa telekanalile France24, kuidas ja mil moel hakkab e-vaktsiinipass digiriigis tööle, rõhutades, et Eesti ei sunni kedagi vaktsineerima, vahendas BNS.

“See hakkab tööle nagu pass. Sinu telefon näitab sulle punast või rohelist ning näitab, kas sul on vaktsiin või mitte; näitab, kas sul on antikehad või ei,” kirjeldas Kallas France24 saatejuhile, kuidas töötab e-vaktsiinipass. Kallas lisas, et selle juures on põhiküsimus, kuidas vaktsiinisertifikaat töötab koostöös teiste riikidega, vahendas Postimees. 

Kallas tõdes, et praegu ei ole piisavalt vaktsiine kõigile. “Kas siis on tõesti õige anda vaktsineeritud inimestele rohkem õigusi?” küsis Kallas, nentides, et õiguste andmine kiirendaks vaktsineerimise protsessi. “See ei tähenda seda, et me võtame vaktsineerimata inimestelt õigusi ära, kuid kaitsepoogitud saavad mõningaid asju kiiremini,” lisas ta.

“Eesti ei sunni kedagi vaktsineerima,” rõhutas Kallas. “Aga eraettevõtted ikkagi konkureerivad üksteisega. Kõik tahavad öelda: “Tulge meie restorani, te ei haigestu siin”,” kirjeldas ta olukorda.

Ta lisas, et valitsus ei jaga juhiseid selle kohta, kuidas ja mida eraettevõtted oma töötajatelt nõuavad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.