"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
Kogu koroonaperioodi jooksul nakatus ligi 800 ajateenijat (0)
04. mai 2021
Eesti suurim ühistranspordiettevõte - aktsiaselts Tallinna Linnatransport - värbas aasta jooksul 362 uut ühissõidukijuhti. Albert Truuväärt

“Kaitseväes on kasutusele võetud ranged meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. On rakendatud distantsi hoidmine, maskide kandmine, isikukaitse- ja hügieenivahendite kasutamine,” sõnas kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lust.

Kogu koroonaperioodi jooksul on viirusesse nakatunud kokku ligi 800 ajateenijat, praegu on kaitseväes nakatunud vaid 35 ajateenijat, vahendas BNS.

Kaitseväe peastaabi teavitusohvitser ütles, et kogu koroonaperioodi jooksul on viirus tuvastatud ligi 800 ajateenijal, praegu on kaitseväes 59 koroonapositiivset. Viimastest 35 on ajateenijad ja 24 tegevväelased.

“Kaitseväes on kasutusele võetud ranged meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. On rakendatud distantsi hoidmine, maskide kandmine, isikukaitse- ja hügieenivahendite kasutamine,” sõnas Lust. “Koroonapositiivsed suunatakse karantiini kas väeosasiseselt, Paldiski linnakusse, Seli tervisekeskusesse või jäävad koju eneseisolatsiooni. Lähikontaktsed isoleeritakse väeosasiseselt ja nad jätkavad võimaluste piires väljaõpet teistest teenistujatest eraldi.”

Kolonelleitnant Lusti sõnul ei ole seni ükski ajateenija koroonaviirusesse nakatumise tõttu haiglaravi vajanud. “Paaril korral on käidud haiglas tervisekontrollis, et olla kindel ravitaktikas ning on pärast tervenemist suundutud tagasi teenistusse. Kaitsevägi ei jäta väljaõpet kergekäeliselt kõrvale, sest riiki tuleb kaitsta igas olukorras, sealhulgas ulatusliku viirushaiguse tingimustes,” ütles ta.

Kaitseväe peaarsti sõnul  jälgivad üksused pidevalt kaitseväelaste tervislikku olukorda ning õppuste perioodil on piiratud ajateenijate väljalubasid, et vältida nädalavahetustel kodunt viiruse toomist väeossa.

Väljaloalt väeossa naasmisel täidavad ajateenijad tervisedeklaratsiooni, kuid laustestimist neile reeglina ei korraldata, testitakse vaid koroonasümptomaatilisi isikuid ja positiivse tulemuse korral ka lähikontaktseid. “Kõikide koroonasümptomaatiliste isikute puhul on kaitseväel olemas kiire testimisvõimekus ja juurdepääs meditsiiniabile, haigestumise korral saab haige ja temaga kokku puutunud kiirelt isoleerida,” sõnas kolonelleitnant Lust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.