"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäe Muuseumi loengusarja raames tutvustatakse 500 miljonit aastat põnevat ajalugu (0)
04. mai 2021
Lasnamäe linnaosavalitsus tutvustab huvilistele linnaosa geoloogia eripärasid eesti- ja venekeelse veebiloengu vahendusel. Tasuta ülekandeid saab mugavalt ja turvaliselt jälgida internetist.

“Ajalugu pole pelgalt arhiivifotod ja kirjalikud allikad, vaid ka tunduvalt kaugem minevik. Igapäevaselt sõidavad tuhanded lasnamäelased Laagna teel või jalutavad klindi lähistel, aga ei taju, millist lugu see kivim võib rääkida,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

“Vähesed teavad, et siin leidub nii miljonite aastate eest eksisteerinud eluvorme kui ka meteoriidijälge. Sel nädalal pakume huvilistele võimaluse saada teadmisi linnaosa pinnase ja kivimite eripäradest, Lasnamäe Muuseumi algatuse raames toimuval veebiloengul, mida peab tunnustatud geoloog,”

Lasnamäe linnaosavalitsus tutvustab huvilistele linnaosa geoloogia eripärasid eesti- ja venekeelse veebiloengu vahendusel. Tasuta ülekandeid saab mugavalt ja turvaliselt jälgida internetist.

Eestikeelne loeng “Lasnamägi – 500 miljonit aastat põnevat ajalugu” toimub teisipäeval 4. mail algusega kl 17.30 ning seda peab Eesti Loodusmuuseumi geoloog Sander Olo. Loengus tuleb juttu Lasnamäe pinnasest ja kivimitest, milles on säilinud jäljed kunagistest müstilistest eluvormidest, hiiglaslikest vulkaanipursetest, maavärinatest, mägede kerkimisest, meteoriitidest ning paljust-paljust muust.

Lasnamäe linnaosavalitsus alustas aprillis linnaosa ajalugu tutvustavate veebiloengute sarjaga. Selleks, et argipäevadel töötavatel inimestel oleks ülekande vaatamine mugav, toimuvad loengud õhtusel ajal. Täpsem loengusarja kava ning info eelseisvate loengute ja teemade kohta avaldatakse Lasnamäe linnaosavalitsuse sotsiaalmeedia kanalites. Teisipäeviti toimuvaid eestikeelseid loenguid Lasnamäe ajaloost saab otseülekandes jälgida Lasnamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

Lasnamäe Muuseum on linnaosavalitsuse algatatud projekt, mille käigus saavad linnaosa elanikud ja sõbrad tutvuda Lasnamäe ajalooga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.