“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
KOHVIKUD AVASID VÄLITERRASSID Mari: ootasimegi esimest päeva, et väike tiir ära teha (0)
04. mai 2021
Vaata videot

Täna on üle pika aja esimene päev, kui saab istuda kohvikute ja restoranide väliterrassidel. Ilm ei ole just väga soosiv, kuid mõned inimesed on kohvikute ette siiski kogunenud.

Kehrwiederi kohviku põhikunde on ikka kohalik rahvas, turistide peale hetkel loota ei saa. Täna käis aga kohvikus juba päris suur möll. “Saame oma inimesi ja sõpru kostitada jälle õues. Möödunud aastal samal ajal oli väliteenindamine lubatud, aga need kuud olid väga rasked,” rääkis Kehrwiederi omanik Vello Leitham.

Vaata galeriid (44)

Plaani kohvik päriselt sulgeda ei ole Leithami sõnul siiski olnud. “Seda pole kunagi tulnud. Mis eristab meid paljudest ettevõtetest siin vanalinnas on see, et me oleme pereettevõte. Seal on mu tütar, mu abikaasa röstis just kohvi täna hommikul, meil on neli poega ja ma arvan, et me suudame hakkama saada.”

Kehrwiederi terrassil nautisid tänast päeva ka Aleksa ja Hiie. Aleksa meelest oli tänane ilm pistu külm, kuid muidu mõnus. “Tulin siia kogemata, siin oli mõnus kamp,” selgitasid nad. “Terrassil istumine on väga oluline rutiin, hommikut tuleb õigesti alustada päikesega, mida täna kahjuks ei ole,” lisas Hiie.

Kehrwiederis oli pikalt planeeritud ka õllede degusteerimine, mis täna lõpuks teoks sai. “Mina tegelikult teen tööd siin võibolla ainukesena nendest inimestest,” muigas Põhjala õlletehase omanik Peeter Keek. “Tegime esimesel päeval kohe väikese testimise kohviku omaniku ja tema sõpradega.”

Peeter Keek lausus ka, et talle kui ettevõtjale ja restoranide omanikule on suurepärane uudis, et väliterrassid on avatud. “See tõstab meeleolu. Ega see veel midagi ei päästa, aga vähemalt me saame oma tööd teha, mis on väga oluline,” lausus ta.

Raekoja platsi teised kohvikuterrassid olid pisut vaiksemad. Mõnes kohas käis alles ehitustöö, mõned olid kundede ootel.

Kõrvalterrassil istusid Mari ja Artur, kes olid samuti tulnud esimest terrasside avamist tähistama.
“Minu jaoks on väga tore, et terrassid on avatud. Ootasimegi esimest päeva, et väike tiir ära teha,” rääkis Mari. “Tuleb rääkida ilmataadiga, et miks nii külm on,” lisas ta. “Tuleb rääkida valitsusega, et siseruumidesse lastaks,” muigas Artur.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.