"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
KUULA EMADEPÄEVA VEEBIKONTSERTI: Rõõmu toovad Tanja, Mikk ja paljud teised (0)
06. mai 2021
Nõmme emadepäevakontserti saab vaadata linnaosa Facebooki-lehel pühapäeva hommikul, algusega kell 11. Foto: Nõmme LOV

Ehkki ürituste korraldamine on veel piiratud, pakutakse Tallinnas mitmeid võimalusi tähistada emadepäeva meeleolukalt ja meeldejäävalt. Kuulata saab veebikontserte ja külastada näitusi, avatud on muuseumid, loomaaed ja botaanikaaed.  

9. mail algusega kell 11 on kõigil huvilistel võimalik Nõmme linnaosa valitsuse facebooki-lehe kaudu jälgida toredat emadepäevakontserti – armastatud nõmmekad Tanja Mihhailova-Saar ja Mikk Saar annavad mõnusa kontserdi, ku tuleb ettekandele ka paari enda looming. Lisaks räägivad Tanja ja Mikk laulude vahele, mis neid inspireerib ja kuidas noored lapsevanemad on oma uue rolliga kohanenud.

9. mail algusega kell 12-14 toimub Lastemuuseumi Miiamilla õuealal Kadriorus „Heade emade päev“, kus koos emadega leitakse aega kallistusteks, hällilauludeks ja mängimiseks. Päev algab maailmas levinud hällilaulude kuulamise ja meeldivaid tundeid väljendavate helide loomisega. Seejärel mängitakse emadele ja lastele sobivad ühiseid mänge ja meisterdatakse emadele maailma kõige suurem kallistus. Avatud on ka muuseumi siseruumid, kuhu kõiki lapsi oodatakse jälle mängima ja avastama. Muuseumi ees ja sees on üleval Arvo Iho fotonäitus „Muutuv vana Kadriorg”.

Taas saab külastada ka teisi Tallinna Linnamuuseumi filiaale (vt lisa). Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis on avatud näitus „Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos” ning Fotomuuseumis Londonis elava Eesti fotograafi Sirli Raitma portreeseeria „EHA”.  

Tallinna Loomaaed kutsub kõik veetma aega oma välialadel ning avatud on ka väike troopikamaja, paksunahaliste maja ja jääkarumaja. Suur troopikamaja ning laste loomaaia kitseaedik õuealal ja laut on praegu veel suletud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.