"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO: Linnaosad korraldavad mitmeid emadepäeva üritusi (0)
07. mai 2021

“Meie linnaosa kõige suurem kummardus emadele sai täna Kalamaja Põhikooli aia peale üles pandud. Lapsed olid koolist ju kaua eemal ja siis tuligi meil mõte paluda lastel joonistada oma ema. Täna panimegi uhke näituse Kalamaja kooli aia peale ja kutsume kõiki seda vaatama,” lausus Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Järvelaid.

Käisime meiegi Kalamaja Põhikooli juures näitust vaatamas, kus kohtusime sealses koolis algklassides õppivate tüdrukutega. “Meil on siin laste joonistatud emade portreede näitus. Ma ise ei jõudnud oma joonistust valmis, nii et minu ema pilti siin ei ole,” ütles kolmandas klassis õppiv Emma-Liisa. “Mina tahtsin ka tuua, aga vahepeal ei olnud aega joonistada, siis ma ei leidnud oma tööd üles ja nii seda aia peal ei olegi, aga ühe mu sugulase ema pilt on küll,” rääkis samas klassis õppiv Mirtel. “Mina tahtsin väga tuua, aga õpetaja ütles, et enam ei saa,” selgitas Siisi.

Kui Põhja-Tallinna linnaosa paneb rõhku kunstile ja silmailule, siis kesklinna valitsus keskendub muusikale ja hingele. “Tahtsime korraldada ilusa, piduliku ja suure kontserdi emadele, aga peab tõdema, et ka seekord tuleb emadepäev teisiti. Meil algab täna Getter Jaani kontsert, mis on esmaesitlus. Getter Jaani südamlikku muusikat saab nautida alates kella kuuest kesklinna Facebooki lehel ja meie Youtubes. Kutsume üles oma emasid kontserti nautima ja Getterile kaasa elama,” rääkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kuid üritusi on teisigi, kuhu end vabadel päevadel sättida. Näiteks 8. mail kell 12 ja 14 korraldab Tallinna Botaanikaaed ekskursiooni, kus giidi selgituste saatel saab tutvuda kevadise lilleiluga. Homme kell 14 algab Kiek in de Köki kindlustustemuuseumist jalutuskäik „Kus on lehm, kus on lohe“ . Kõneldakse, kuidas vanas Revalis ehk Tallinnas loomi peeti. 9. mail algusega kell 12-14 toimub Lastemuuseumi Miiamilla õuealal Kadriorus „Heade emade päev“, Loomaaedki kutsub külla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.