"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Intsident Nurmsi dessandil: mitu USA dessantväelast sai maandudes viga (0)
09. mai 2021
Ilja Matusihis

Laupäeva hommikul maandusid Nurmsil ligi 600 lahingvarustuses USA dessantväelast, kolm sõidukit ja kaks suurtükki – mõned dessantväelased said maandudes viga ja viidi Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini keskusesse (EMO).

Ajalehele teadaolevalt viidi laupäeva hommikul 10 USA dessantväelast PERH-i EMO-sse, vahendas BNS Postimeest.
USA saatkonna pressiatašee Mark Naylor kinnitas, et laupäeva varahommikul sai osa dessantväelasi maandumisel kergeid vigastusi. «See on õhuoperatsioonide tavapärane osa,» lisas ta.

«Ükski vigastustest ei ole eluohtlik ja enamik sõdureid on taas rivvi asunud,» rääkis Naylor ja lisas, et kolm dessantväelast veel ravivad oma jalavigastusi.

Õppus Swift Response aktiivne faas algas 5. mail lahinglaskmistega mitmikraketiheitjast MLRS, mille raames lasti kaitseväe keskpolügoonil viiest raketisüsteemist üle 20 õpperaketi. Õppusel harjutakse Eesti kaitsmist võimalikus kriisiolukorras, selles osaleb ligi 2500 kaitseväelast Eestist, USA-st ja Ühendkuningriigist, üle 20 lennuki ja 25 helikopterit.

Õppus Swift Response viiakse läbi USA juhitava õppusteseeria Defender Europe raames, mis on viimase 25 aasta suurim USA juhitav õppus Euroopas. Defender Europe korraldatakse samaaegselt 16 Euroopa riigis, selles osaleb kokku 28 000 kaitseväelast. Lisaks Eestile toimuvad õhudessantoperatsioonid Bulgaarias ja Rumeenias.

Õppus tõstab kõigi osalevate riikide koostöövõimet ja valmisolekut, näitab USA ja liitlaste võimet siirda oma üksusi üle kiiresti konfliktikolletesse ning osalevate riikide vägede ja taristu võimet liitlasüksusi vastu võtta. Õppus Swift Response lõpeb 14. mail.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.