"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
MAREK STRANDBERG: poodi tormamise järele pole mingit vajadust (0)
10. mai 2021
Marek Strandberg. Foto: Mats Õun

Pealinn uuris, mida tuntud inimesed piirangute lõdvenedes esimesena teevad ja kas nad võimaluse korral ka vaktsineerima lähevad.

Materjaliteadlane Marek Strandberg leiab, et kuna Eesti nakatumisnäitajad on võrreldavad India omaga, on piirangute leevendamine ennatlik

“Kui lapsed koolis, levib viirus edasi. Kõikide kaupluste avamine keerab samuti nakatumise taas üles. Probleemid pole kuhugi kadunud ja nädala-kahe pärast võib tekkida vajadus piiranguid taas karmistada. Tellida ja osta saab asju edukalt ka võrgu kaudu, minul pole kunagi olnud möödapääsmatut vajadust näiteks riidepoodi tormata,” tõdes Strandberg.

“Rutakas ühiskonna avamine ainuüksi populaarsuse nimel on ekslik otsus. Praegu on vaktsineerituid veel liiga vähe, et tõkendit nakatumise levikuks tekitada. Kui keegi juhtub Eestisse tulema mõne uue viirusetüvega, siis iga vaktsiin selle vastu piisavalt efektiivselt ei toimi. Vaktsiinipass annab vaid näilise kindlustunde. Võlts indulgents, sest immuunsust see ei tähenda. Ennustada võib, et 10-15% vaktsineerituist ikkagi nakatub.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.