"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Segasevõitu otsused viisid Reformierakonnalt toetajaid (0)
10. mai 2021
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Mats Õun

Teadur Martin Mölder tõdeb, et Reformierakonna toetus on Norstati reitingutes kahe kuuga kukkunud umbes viis protsenti. Viimase kahe aasta jooksul langes Reformierakond viimati nii kiiresti ja nii järsult eelmise aasta veebruaris ja märtsis koroona leviku ja eriolukorra väljakuulutamisega paralleelselt.

Mölderi sõnul on näha, et peaministrierakond on jätkuvalt kiiresti kaotamas valitsuse moodustamisel saadud toetuskrediiti. Teisel-kolmandal kohal asuvad jätkuvalt Keskerakond ja EKRE ligi 20%-ga. Reitingute taustal võib vaid lisada, et üsna ilmselt pole osa Reformierakonna valijaid rahul kriisijuhtimisega.

Teisisõnu, liiga palju anti vastuolulisi sõnumeid. Tõenäoliselt peegeldubki nii Keskerakonna kui ka EKRE pigem kasvava reitingu taga nostalgia ehk siis valija hindab eelmise aasta kevadsuviseid selgeid otsuseid märksa kõrgemalt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.