"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Täna toimub vaktsineerimise avalik infotund (0)
10. mai 2021
Eestikeelset infotundi saab vaadata ETV2 kanalil ning ERR.ee, Postimees.ee ja Delfi.ee portaalides. Foto: Ilja Matusihis

Täna, esmaspäeval algusega kell 14 toimub vaktsineerimise infotund, kus antakse ülevaade COVID-19 vaktsineerimise hetkeseisust Eestis ning tervisevaldkonna eksperdid vastavad COVID-19 vaktsiine ja vaktsineerimise korraldust puudutavatele küsimustele

Infotundi on võimalik vaadata ka eesti viipekeeles, kirjutustõlkega ning sünkroontõlkega vene ja inglise keelde. Vene keeles toimub avalik infotund 12. mail algusega kell 14.20 ning see on varustatud sünkroontõlkega eesti keelde.

Eestikeelses infotunnis saavad sõna ja vastavad inimeste küsimustele valitsuse teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar, ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juht Maia Uusküla, Eesti Perearstide Seltsi liige doktor Argo Lätt, terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Infotundi modereerib ajakirjanik ja saatejuht Kristo Elias.

Venekeelses infotunnis saavad sõna ja vastavad inimeste küsimustele Natalia Pervjakova Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramust, ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juht Maia Uusküla, perearst doktor Alina Terep, terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Irina Filippova, sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Infotundi modereerib ajakirjanik ja saatejuht Andrei Titov.

Kuulajatel on võimalik infotunni ajal esitada ekspertidele küsimusi läbi internetikeskkonna worksup: www.worksup.com, märksõnaga „vaktsineeri“. Keskkond avatakse küsimusteks infotunni alguses. Samuti on võimalik küsimusi esitada telefonil 5451 0950.

Eestikeelset infotundi saab vaadata ETV2 kanalil ning ERR.ee, Postimees.ee ja Delfi.ee portaalides. Samuti saab seda vaadata sotsiaalministeeriumi YouTube’i kanalil. Venekeelsest infotunnist teeb ülekande ETV+, rus.err.ee, rus.delfi.ee ja rus.postimees.ee; samuti saab seda jälgida sotsiaalministeeriumi YouTube’i kanalil.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärgid on kaitsta riskirühmi, kelle nakatumisel võib COVID-19 haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.