"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Uus telemaja jääb endiselt poliittõmbetuultesse (0)
10. mai 2021
ERR-i uue telemaja ideekonkursi võitis 2019. a kevadel arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid töö nimega "Roheline lina".

Palju kõneldud uue telemaja ehitamisele jõuti sammukese võrra lähemale. Kuid selle teokssaamine on ikkagi poliitiline otsus, mis sõltub järgmistest riigivalitsustest. Muuhulgas põhjusel, et maksma läheks see üle 20 mln euro – ja see on veel tagasihoidlik hinnang.

Tallinna linnavalitsus kiitis teisipäeval heaks uue telemaja detailplaneeringu algatamise, ehitus ise ei alga ilmselt enne paari aastat. Ainuüksi planeeringu menetlus võtab veel aastaid. ERR-i uue telemaja ideekonkursi võitis 2019. a kevadel arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid töö nimega “Roheline lina”.

Uuema ja vanema raadiomaja vahelisele alale ehitatavasse uude telemajja peaksid kolima ERR-i telestuudiod ja teletoimetus. Kahtlemata on praegune telemaja amortiseerunud ning selle ülalpidamine kallis. Kokkuvõttes sõltub aga uue telemaja sünd ikkagi koroonakriisi lõpust ja poliitilistest tuultest. Kui tahetakse seoses kriisiga kulusid kärpida, on see üks lihtsamaid kohti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.