"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Pealinna podcast: Toompea linnaväravate avamine kui märk all- ja ülalinna koostööst? (0)
12. mai 2021

Kas Toompea linnaväravate avamine on indikaatoriks valitsuse ja pealinna koostööst? Kuidas suhtuda koroonapassidesse? Mis saab meediateenus seadusest? Pealinna kolmandas podcastis arutlesid nende teemade üle blogi Meediavaht toimetaja Allan Alaküla ja Pealinna toimetaja Aivar Jarne.

„Pealinna ja Toompeal asuva valitsuse koostöö üheks indikaatoriks on Toompeal Pika-Jala linnaväravate avamine. Nüüd on seda peaministrina tegemas Kaja Kallas, nagu kunagi esimest korda tema isa Siim Kallas ning praegune linnapea Mihhail Kõlvart. Kui väravad avanevad, on suhted head,“ ütles Alaküla.

„Tallinn tahab seekord, nagu ka viimastel aastatel näidata oma paremat tahet ja soovi tegutseda valitsusega koostöös. Vaatamata raskele koroona ajale pakub linn kõigile huvilistele oma päeval 15. mail parimat, alates lillekaunistustest kuni Ivo Linna juhitava etteütluseni välja,“ märkis Jarne.

Rääkides koroonapasside siseriiklikust kasutamisest ütles Jarne, et see küsimus hakkab vaktsineerimise edenedes ja riigi järkjärgulisel avanemisel iseenesest ära vajuma. „Kui kinno, teatrisse ja kontserdile hakatakse edaspidi lubama järjest rohkem inimesi, sõltumata sellest, kas nad on vaktsineeritud või haiguse läbi põdenud, siis pole enam mõtet tekitada selleks uut takistust koroonapasside näol. Aeg töötab nende kahjuks ning need jäävad pigem piiriületuste tarvis.“

Puudutades meediateenuse seaduse ümber puhkenud arutelu märkis Alaküla, et tähelepanu on nüüd minemas haridusminister Liina Kersnale, sest haridusasutused hakkavad ühe enam ise meediaharidust andma. „Küsimusi aga tekib palju. Näiteks, kes hakkavad õpetama, kes kontrollima? Meediapädevuse tõstmisel on oluline, et seda teeksid mitte ainult teoreetikud, vaid ka reaalselt meedias töötavad inimesed.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.