"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna päeval rajatakse Piritale lillepeenraid (0)
12. mai 2021
Piritalased on oodatud lilli istutama Jõesuu tee 5 haljasalale 15. mail kell 12. Foto: Pirita LOV

“Tallinna päeval, 15. mail on istutustöödele oodatud ka linlased ning mulda pannakse 4020 liigirikkust soodustavat ja putukatele meeldivat taime. Osa neist istutatakse Pirita rannaalale rajatavatesse peenardesse. Uued lillepeenrad tehakse Jõesuu tee äärde haljasalale,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja kinnitas, et töökindad ja istutuskühvlid on olemas kohapeal.

Tallinna päevaks ehk linna sünnipäevaks istutatakse avalikku linnaruumi kümneid tuhandeid lilletaimi. Piritalased on oodatud lilli istutama Jõesuu tee 5 haljasalale 15. mail kell 12.


Linnaosavanema sõnul näeb suvel Pirital palju kauneid õisi. “Juba aprillis istutati vaasidesse võõrasemad ja õide puhkemas on sügisel mulda pandud tuhanded tulbid. Suvelilledega täituvad amplid ja Pirita silda hakkavad kaunistama hiiglaslikud lillekerad. Rohkelt lilletaimi istutatakse ka eramajade amplitesse ja kortermajade rõdukastidesse, sest huvi linnaosavalitsuse jagatava lillemulla vastu on olnud erakordselt suur,” tõdes Liinat.

Linnaruumi istutatakse tänavu ühtekokku 6200 püsilille- ja 47 442 suvelilletaime, mis pannakse kasvama 16 peenrale, 312 vaasi, 25 lillepüramiidi ja lillepuude amplitesse. Suve- ja püsililledele kulub linnaeelarvest 543 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.