"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Pirital saab ära anda ohtlikke jäätmeid (0)
13. mai 2021
Pirita LOV

Ohtlike jäätmete kogumisring Pirita linnaosas toimub pühapäeval, 16. mail. Kogumisauto teeb kaheksa peatust.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on kõige lihtsam võimalus vabaneda kodumajapidamises tekkinud ohtlikest jäätmetest viies need kogumisringi autole. „Eeloleval pühapäeval teeb kogumisauto ringi Pirital. Palun vaadake üle keldrid, kuurid, trepikojad ja panipaigad ning kui sinna on jäänud vedelema aia- ja toataimede pakendeid, kasutuid värvipurke, puhastusvahendite taarat, lambipirne, akusid, patareisid, siis pakkige need kokku ja viige kogumisautole,” sõnas Liinat. Samuti on ohtlikud jäätmed kasutamata ja aegunud ravimid, vanad elektri- ja elektroonikaseadmed jm.

„Ohtlikke jäätmeid ei tohi tavaprügi hulka sokutada. Need võivad olla ohtlikud tervisele, varale või keskkonnale,” põhjendas Liinat. „Paljudele on võib-olla üllatus, et ka rasv ja õli on ohtlikud jäätmed. Kui majapidamisse on jäänud kasutusaja ületanud pooleldi täis õlipudel või rasvapurk, on mõistlik anda see üle ohtliku jäätmena,” märkis Liinat.

2020. aastal koguti Pirita linnaosas kokku 9984 kg ohtlikke jäätmeid, millest suurima osa moodustasid värvi- ja lakijäätmed. Eelmisel aastal käis Pirita kogumispunktides kokku 305 inimest. „Keskkonnateadlikke inimesi on Pirital aina rohkem. Kasutage taas võimalust ohtlikud jäätmed ära anda. Hoiame Pirita puhta,” kutsus linnaosavanem.

Kogumisauto peatuskohad 16. mail

10–10.30 Merivälja tee 34 (Pirita keskuse parklas)

10.40–11.10 Kesk tee / Haaviku ristmikul (Merivälja poe ees)

11.20–11.50 Võsa tee 26 parklas (Padriku elamurajoon)

12–12.30 Aianduse tee 64 (Aianduse/Mugula tee ristmikul)

12.40–13.10 Randvere tee 115 (Ecoland hotelli ees)

13.20–13.50 Kelluka tee 21/23 (endise Kelluka poe ees)

14–14.30 Vabaõhukooli 16 vastas parklas pakendipunkti juures 14.40–15.10 Urva peatuse taga asuvas parklas

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.