"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinna päeva eel tunnustatakse möödunud talve lumemurdjaid (0)
13. mai 2021

„Talvekuude parimat majahoidjat oleme valinud juba üle kümne aasta, vaid ühel aastal on konkurss lumepuuduse tõttu ära jäänud. Seevastu äsja lõppenud talv oli erakordselt lumerohke ja esitas tõsise väljakutse nii linna talihoolduse lepingupartneritele kui ka majahoidjatele,“ rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Homme, 14. mail kell 14 tunnustatakse Jaan Poska majas (Jaan Poska tn 8) pealinna tublimaid majahoidjaid, konkursi „Tallinna linna lumemurdja“ võitjaid. 

Tiitli „Lumemurdja 2021“ pälvib Nadežda Anutšina, kes on Sõpruse pst 246 korteriühistu majahoidja. Kandidaadi esitas Mustamäe linnaosa valitsus. 

„Lumemurdja valimisega soovimegi tunnustada korteriühistute ja erakinnistute majahoidjaid, sest nende töö kvaliteedist oleneb, kui turvaliselt me saame ennast talvistel kõnniteedel tunda. Tänan kõiki tublisid majahoidjaid ning õnnitlen „Lumemurdja 2021“ tiitli võitjat. Samuti tänan kaaslinlasi, kes majahoidjate head tööd märkasid ning neid konkursile esitasid,” sõnas Klandorf.

Mustamäe linnaosa valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Aleksandr Iro tõstis esile Nadežda Anutšina erakordset pühendumist oma tööle: „Peale iga lumesadu olid maja esine, kõnniteed ja parkla hooldatud nii, et tekkis tunne, nagu seal poleks lund sadanudki. Ka prügikonteinerite ümbrus oli alati lumest puhastatud. Isegi autoomanikel puudus sageli vajadus oma masinate juures lund koristada, sest Nadežda oli ka nende peale mõelnud. Arvestades puhastusala suurust ja viimase talve, sageli ka öötundidel ja nädalavahetustel maha sadanud lumekoguseid, on tegemist väga kohusetundliku inimesega.“ 

Tunnustati ka Haabersti linnaosa valitsuse esitatud kandidaati, Õismäe tee 95 korteriühistu majahoidjat Paavo Koplit ning Lasnamäe linnaosa valitsuse kandidaati Galina Vakhrushevit ja tema abikaasat, kes hoolitsevad korteriühistu Vikerlase 17 hoone ümbruse korrashoiu eest.

Eriauhinna pälvis Põhja- Tallinna linnaosa valitsuse kandidaat Ilse Reinaru, kes vaatamata väärikale vanusele hoiab korras Tööstuse 9/1 hoone ümbrust.

Konkursi „Tallinna linna lumemurdja“ eesmärk on tunnustada linnas tegutsevate korteriühistute ja erakinnistute puhastusaladel töötavaid majahoidjaid, kelle ülesanne oli teha lume- ja libedustõrjet, lume puudumisel koristada puhastusalalt prahti ja puulehti ning tagada talvel ohutud liikumistingimused. Kandidaate said kõik linnaelanikud esitada linnaosade valitsustele 22. märtsist 1. aprillini. Lõppvooru jõudis seitse kandidaati ning võitjad valis välja 8-liikmeline korraldustoimkond. Tunnustused antakse üle Tallinna päeva eel, 14. mail. Auhinnaks konkursi võitjatele on Decora ehituspoe kinkekaardid. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.