"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
VIDEO: Reedel toimuvad mitmed Tallinna päeva eelsed üritused (0)
13. mai 2021

Ehkki õige Tallinna päev on laupäeval, 15. mail, tasub juba homme olla valvel ja heita pilk peale üritustele, millest osa võtta. Seekord on paljud tegevused viidud küll internetti, kuid mõned sündmused nagu spordipäev, toimuvad ikka päris elus.

Homne Tallinna päeva eeltähistamine algab algklasside jaoks spordipäevaga üheteistkümnes Tallinna sportlikuimas koolis. Kavas on erinevad jõuproovid, mõõduvõtud ja osalusmängud.

“Paljudesse koolidesse lähevad külla tuntud sportlased, kes teevad selle päeva laste jaoks kindlasti põnevaks ja see tund ja see spordipäev saab olema sootuks erinev tavalisest. Koolidesse on minemas kahekordne olümpiavõitja Kristiina Šmigun-Vähi, olümpiavõitja Gerd Kanter, ka linnapea isiklikult läheb tundi läbi viima. See on selline päev, kus lapsed peaksid nautima liikumist,” sõnas Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Aivo Normak.

Tallinna noori vanuses 14+ oodatakse aga arutlema osaluskohvikusse “Noorte Tallinn”. Kohtumine toimub zoomis nii eesti kui vene keeles ja on eelregistreerimisega facebookis.

Tallinna Haridusameti vanemspetsialist Liis Terase sõnul on eesmärk kaardistada noorte ideid ja neid võimalusel hiljem ka ellu viia. “Meil on kolm erinevat teemat, üks nendest on noortepärane linnaruum, teine teema on vaimne tervis, kus me natukene arutamegi seda, kuidas koroona-aasta on mõjunud noorte vaimsele tervisele
ja mida teha ja kelle poole vajadusel pöörduda. Kolmas teema on võimalused noortele Tallinnas, millised need hetkel on, kuidas info noorteni jõuab ja millised võimalused võiksid tulevikus olla,” rääkis Liis Teras.

Lisaks tasub homme jälgida ka Lasnamäe linnaosa valitsuse facebooki lehel, kus linnaosa vanem käib otseülekandes läbi uue jalgrattatee Kadrioru ja Tondiraba vahel.

“Homme kell 16 eesti keeles ja kell 17 vene keeles teen videomatka Tondiraba pargist kuni Valge tänavani ehk mööda seda rada, mida mööda hakkab minema uus jalgrattatee, mida oleme projekteerimas,” lubas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.


“Räägin nii Tondiraba pargist, uuest rattateest ja räägin piirkonna ajaloost, kuna tegelikult piki Liikuri tänavat on asunud kunagi lennuväli ja kogu see piirkond, kus see tee hakkab asuma, nagu näiteks Kurepõllu asum, on väga huvitava ajalooga,” lisas Svet.

Kogu info Tallinna päeva programmi kohta on leitav www.tallinn.ee/tallinnapaev/.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.