"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Lasnamäe jätkab bussiootepaviljonide korrastamise kampaaniat (0)
14. mai 2021
Lasnamäe LOV

Lasnamäe linnaosa valitsus jätkab eelmisel aastal alustatud bussiootepaviljonide korrastamise kampaaniat, et vabaneda niinimetatud rakuška kioskitest – sel nädalal paigutati uus bussiootekoda Katleri peatusse. 

„Mullu alustasime Lasnamäel võitlust 1980. aastate lõpus ja 1990. aastate alguses kioskitega ühendatud ribidega bussipaviljonide ehk rakuškatega ning vahetasime terve rea selliseid paviljone välja uute ootekodade vastu. Sel aastal jätkame ja koristame linnaruumist ära vanad kioskid, mille omanikud ei suuda tagada nende puhtust,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. 

Kohalikud elanikud pöörduvad tihti linnaosavalitsuse poole kaebustega, sest kioskitega ühendatud bussiootekojad tõmbavad ligi asotsiaalseid isikuid, neid kasutatakse tänavatualetina ning nende seintele tekib ebaseaduslik graffiti. Linnaosavalitsus siiski möönab, et linnaosas peab säilima ka tänavakaubandus.

„Kaubandustegevus võib rikastada linnakeskkonda ning teha rida teenuseid meie linnaosa elanikele paremini kättesaadavaks. Siiski ei saa see toimuda heakorra, ühistransporti kasutavate inimeste turvatunde ja mugavuse arvelt. On arusaadav, et suletud metallist bussipeatused ei muuda linnakeskkonda mugavamaks ega turvalisemaks. Seega, jätkame ka edaspidi võitlust ajale jalgu jäänud rakuška kioskitega ning vahetame need välja uute ootekodade vastu,” rõhutas Svet. 

Praeguse seisuga on maha võetud rakuška kioskid Pikri, Paesilla, Uus-Pae ja Majaka peatustes. Sel nädalal paigaldati uus bussiootekoda maha võetud rakuška asemele Katleri  peatuses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.