"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Ööpäevaga lisandus 281 positiivset testi ja suri kolm nakatunut (0)
15. mai 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 5047 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 281 ehk 5,5 protsenti, suri ka kolm koroonahaiget.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 105 inimesel. 75 Uutest Harjumaa haigusjuhtudest 75 lisandus Tallinna.

Ida-Virumaale laekus 65, Pärnumaale 30, Tartumaale 22, Valgamaale 21, Lääne-Viru- ja Võrumaale 6 positiivset testitulemust. Jõgeva- ja Saare- ja Põlvamaale lisandus 4, Viljandi- ja Läänemaale 2 ning Hiiu-, Järva- ja Raplamaale 1 uus nakkusjuht. 7 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 317,5 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6,9 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 14 uut haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 211 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 66 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 152 inimest ehk 71 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest. Kokku on Eestis surnud 1220 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Ööpäeva jooksul manustati 8791 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 397 247 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 178 659 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 64%. 70+ vanusegrupis on kõikides maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.