Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
FOTOD! Tallinna päeval kõlas linnavolikogu rõdult muusika (0)
15. mai 2021
Rõdukontsert linnavalitsuse ees (15.05.2021) Foto Mats Õun

Tallinna linnavolikogu rõdul Vana-Viru tänav 12 majas esinesid rõdukontserdil Tõnu Jõesaar tšellol ja Melissa Jõesaar viiulil.

Vaata galeriid (46)

Tõnu Jõesaar on õppinud tšellomängu Tallinna Muusikakeskkoolis ja Eesti Muusikaakadeemias, samuti on ta end täiendanud välismaal. Ta on mänginud mitmetes orkestrites, kuid praegu kuulub ta ansamblitesse Floridante, C-JAM, Ars Revalia, Ardor, gambaconsort väike rinG, Corelli Consort ja Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Melissa Jõesaar alustas muusikaõpinguid samuti Tallinna Muusikakeskkoolis, kuid bakalaureusekraadi omandas ta juba USA-s. 2014. aastal suundus ta Barcelonasse, kus asus õppima vanamuusikat Kataloonia Muusikaakadeemias Manfredo Kraemeri juhendamisel. Sealsamas omandas ta kaks aastat hiljem magistrikraadi.

Ta on teinud koostööd mitmete tuntud vanamuusikutega ning mänginud erinevates koosseisudes nagu Trondheim Barokk Norrast, The Pocket Symphony Venemaalt, Baltic Baroque ja väike rinG. Eestis mängib Melissa Jõesaar regulaarselt ansamblites Corelli Consort, Corelli Barokkorkester, LaBande ning on ansambli Ars Revalia üks eestvedajatest. Lisaks viiulile mängib ta viola da gambat ansamblis DeCovid Consort.

Tallinna päeva tähistamise traditsioonile pandi alus 2002. aastal. Sellega tähistatakse linnale Lübecki linnaõiguse andmist 1248. aastal, millega pääses Tallinn ka Euroopa linnade liitu.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.