"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Aeg avada oma süda kassidele (0)
17. mai 2021
Albert Truuväärt

Andmestust Worldatlas.com võib leida nimekirja maailma kassirikkaimatest riikidest, ja number üks nende hulgas on Ühendriigid. Üldse paistab paradoksaalselt silma, et top 10-st võib leida valdavalt heaolumaid nagu Saksamaa, Jaapan, Prantsusmaa jt.

Põhjuste üle võib spekuleerida rohkesti – alates inimeste suuremast üksindusest heaoluriikides kuni üldkultuuriliste iseärasusteni. Igal juhul tõdetakse kõigis neis riikides, et kui kindlakäelist nn kassipoliitikat ei viljeleta, ja hulkurlust ei piirata, läheb olukord käest ära ja armsad lemmikud omandavad haigusi levitava ning kohati agressiivse nuhtluse vormi.

Eesti loomade varjupaikades tajutakse seda muret teravalt. Nii algatas Varjupaikade MTÜ 13. juunini kestva kampaania, mille käigus kogutud loomatoit annetatakse kasside turvakodule ja Varjupaikade MTÜ-le. Kampaaniaga on liitunud 80 loomatoitude müügikohta üle Eesti.

Just kevaditi tõusevad varjupaikadesse sattuvate kasside arvud lakke: algul saabuvad “pulmade” käigus kodu kaotanud loomad, ja seejärel juba tiined emakassid. Suvi on omakorda ematute kassipoegade hooaeg. Igal varjupaika sattunud kassil on tulevik täiesti olemas, sest pärast steriliseerimist ja kastreerimist püütakse neile leida uus kodu ja üldiselt see ka õnnestub. Kuid et kasse on vaja toita, siis ongi oodatud kõikide suure südamega inimeste panus annetamise kaudu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.