"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
VIDEO: Põhja-Tallinnas kogutakse kokku ohtlikke jäätmeid (0)
17. mai 2021

Pühapäeval, 23. mail saavad Põhja-Tallinna elanikud oma ohtlikke jäätmeid ära anda. Terve päeva vältel sõidab linnaosas ringi jäätmeid korjav auto, mis peatub neljateistkümnes erinevas kogumispunktis.

Kogumispunktidesse saab tasuta tuua kodumajapidamises tekkinud ohtlikke jäätmeid nagu vanad ravimid, lakid, õlid, nakkusohtlikud jäägid, erinevad kemikaalid ja muu selline. “Tegelikult on väikesed ohtlikud jäätmed väga salakavalad,” ütles Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Järvelaid. “Alustades mobiiltelefonidest ja patareides lähevad need järjest väiksemaks, aga nende oht loodusele on väga suur.”

Linnaosa vanem soovitab juba enne kogumispäeva teha majapidamises inventuur, et kõik ära viskamist vajavad jäätmed, mis tavaprügisse ei sobi, kokku koguda. “Tallinnas tekib umbes 180 000 tonni ohtlike jäätmeid kodumajapidamises,” lausus Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakonna juhtivspetsialist Aleksandr Taraskin. 

Paraku ei jõua mitte kõik sellest taaskasutusse ning siiski visatakse palju üldprügi juurde. “See, mis kogutakse segaolmeprügisse, liigub kõik põletusse, kuid ohtlike jäätmeid ei tohi põletada, sest muidu tekib ohtlikku suitsu, mis reostab keskkonda,” lisas Taraskin.

Tuleval nädalavahetusel liiguvad jäätmeautod lisaks Põhja-Tallinnale ka Kristiine, Haabersti ja Lasnamäe linnaosades. Jäätmed palutakse koguda eraldi kottidesse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.