"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
KAITSEVÄE ORKESTER TALLINNA TIIVA ALLA Kõlvart: osa meie muusikakultuurist ei tohi kergekäeliselt kaotada (0)
18. mai 2021
Kaitseväe orkester Foto Scanpix

„Oleme valmis tegema ettepaneku tuua Kaitseväe orkester septembrist Tallinna kultuuriasutuste sekka, võimaldades muusikutel oma põhitegevusega jätkata,“ ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Kõlvart ütles, et kui kahurid kõnelevad, siis muusad vaikivad. „Aga ka muusadel, konkreetselt siis Kaitseväe orkestril, on Eesti kaitsevõimes ja kaitsetahte kujundamises oma roll, mida ei saa alahinnata,“ rääkis ta. „Juba Eesti Vabariigi sünniaastal alguse saanud traditsiooni, sümboolset väärtust ja osa meie muusikakultuurist ei tohi kergekäeliselt kaotada.“

Kõlvarti sõnul seisavad ka kohalikel omavalitsustel  ees raskemad ajad, aga pealinn on valmis riiklikult olulisi traditsioone toetama.

„Arutasime kolleegidega ja oleme valmis tegema ettepaneku tuua Kaitseväe orkester septembrist Tallinna kultuuriasutuste sekka, võimaldades muusikutel oma põhitegevusega jätkata,“ lausus ta.

„Kui Eesti kaitse-eelarve kosub ja riik seda vajalikuks peab, siis oleme loomulikult valmis orkestri Kaitseväele tagasi loovutama. Kas see on tõsine ettepanek? Loomulikult tõsine, sest oleme juba otsustanud, et riigieelarvest laste huvihariduse vähendamise katame linnaeelarvest ja lapsed kärpe tõttu kannatama ei pea.“

„Oleme linna jätkuvalt mõistlikult majandanud, viimase aasta jooksul linnaorganisatsiooni ka ümber kujundanud ja optimeerinud ning see annab meile võimaluse väärtustada olulisi valdkondi ka tegudes, mitte ainult sõnades,“ lausus linnapea.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid