"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
VIDEO! Lemmikloomade kremeerimine muutub aina populaarsemaks (0)
18. mai 2021

Tallinna Väikeloomade krematooriumile ehitati korralikud kontoriruumid ja hoone sai korraliku ventilatsiooni. Iga aastaga on lemmikloomade kremeerimine muutunud populaarsemaks. 

Üha enam levib arusaam, et lemmikloom on pereliige ja teda tuleb vääriliselt kohelda ka pärast tema surma. Tallinna Väikeloomade Krematoorium on seitsme tegutsemisaastaga leidnud üha enam loomasõpru, kes selle asutuse teenuseid kasutavad.

“Kui on külmem aeg, siis tuuakse neid loomi rohkem kremeerimisse, kui on soojem, siis pigem vähem. Talvel tuuakse keskmiselt 90 ja suvel 35 looma kuus,” sõnas Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti peaspetsialist Hellika Landsman. “Aasta-aastalt, kui me viime läbi loomakaitseteemalisi uuringuid, siis on näha ka seda, et inimesed ise peavad oma lemmikut perekonnaliikmeks. See ongi selline suhtumine, et oma perekonnaliiget ei saa ju visata kusagile prügikasti või pargi alla, vaid ma hoolitsen, et ka selle looma viimne teekond oleks võimalikult hea ja teda oleks hea mälestada.”

Kui endal on kaotuse pärast hingeliselt raske, siis krematoorium saab ise kõige eest hoolitseda. Kui teie lemmikloom on õnnetul moel otsa saanud, ei pea te teda ise krematooriumisse tooma. Töötajad toovad looma ise ära ja Tallinna piires maksab see vaid 16 eurot. Krematooriumist saab osta ka urni oma lemmiku tuha jaoks. Kõige enam võetakse kuubikujulisi puidust urne. Kui peremees tuhka ei taha, tehakse ühispõletus.

“Kui tuhk on valmis, siis pannakse see siia ahju taha lauale jahtuma,” tuvustas operaator Lembit Heli. “Siia võetakse ka koerasid. Siia ahju üle 110-kiloseid loomi ei tohi panna. Seega lähevad siia kassid, hamstrid, linnud ja koerad. Kõige haruldasemad on olnud sellised värvilised iguaanid, aga neid on muidugi hästi vähe.”

Tallinnal on plaanis leida ka lemmikloomade jaoks matmispaik. Seni seda veel ei ole.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.