"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Karusloomafarmide keelamist on lubanud toetada 33 saadikut (0)
26. mai 2021
Pixabay

Riigikogu otsustab nädala pärast karusloomafarmide Eestis keelustamise küsimuse ja 33 saadikut on andnud loomade eeskoste organisatsioonile Loomus lubaduse vastava eelnõu poolt hääletada, vahendas BNS.

Loomus on oma kodulehele lisanud erilehe, kus on kirjas kõik eelnõu algatajad ning need riigikogu liikmed, kes on oma poolehoidu karusloomafarmide keelustamisele kinnitanud, teatas Loomuse esindaja kolmapäeval. Loomasõbralike poliitikute esile tõstmisega soovib Loomus ka teisi riigikogu liikmeid julgustada andma lubadust eelnõu toetada.

“Karusloomafarmide keelustamisega saame olla eeskujuks nii lähiriikidele kui ka maailmas laiemalt. Eesti rahvas on väljendanud toetust selle julma tööstuse lõpetamisele ning kutsume poliitikuid üles kuulama oma inimesi ning langetama loomasõbralikku otsust. Meil on rõõm, et eelnõu poolt on juba hääletada lubanud nii Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Reformierakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kui ka Keskerakonna liikmed. See tõestab, et teema on oluline kõigi erakondade jaoks ning on aeg karusloomafarmid lõpuks keelustada,” sõnas Loomuse kommunikatsioonijuht ja juhatuse liige Annaliisa Post.

Karusloomafarme keelustava eelnõu andsid sisse eelmisel suvel Riigikogu liikmed Jevgeni Ossinovski, Raimond Kaljulaid, Indrek Saar, Heljo Pikhof, Helmen Kütt, Riina Sikkut, Jaak Juske, Katri Raik, Kalvi Kõva, Lauri Läänemets, Keit Pentus-Rosimannus, Yoko Alender, Jürgen Ligi, Signe Riisalo, Jüri Jaanson, Toomas Kivimägi, Liina Kersna, Johannes Kert, Madis Milling, Mart Võrklaev, Siret Kotka, Andrei Korobeinik ja Oudekki Loone. Osa neist ei kuulu enam Riigikogu koosseisu.

Lisaks algatajatele on eelnõu toetada lubanud Natalia Malleus, Mailis Reps, Marika Tuus-Laul, Ruuben Kaalep, Tiiu Aro, Toomas Järveoja, Signe Kivi, Eerik-Niiles Kross, Õnne Pillak, Heidy Purga, Mati Raidma, Timo Suslov, Vilja Toomast, Marko Torm ja Eduard Odinets. Nimekiri täieneb jooksvalt ning kõigi toetajatega saab tutvuda Loomuse kodulehel https://loomus.ee/luban-haaletada-eelnou-poolt/ .

Eelnõu läbis mullu oktoobris esimese ja tänavu mais teise lugemise. Kolmas lugemine toimub 2. juunil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.