"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinna roheline nädal lõpeb täna linnaaedade külastuspäevaga (0)
27. mai 2021
Linnaaiad annavad ka saaki - pildil abilinnapea Kalle Klandorf 2019. aasta sügisel Laagna aias. Foto: Albert Truuväärt

“Tallinnas on linnaaiandus kogumas elanike seas suurt populaarsust. Eri linnaosades võib lugeda kokku juba 19 kogukonnaaeda ja 92 õppeaeda,” rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Tallinna elurikkuse kuul toimunud roheline nädal lõpeb täna, 27. mail linnaaedade päevaga, mil abilinnapea külastab pealinna eriilmelisi kogukonna- ja õppeaedu.

“Linnaaianduse tegevuse peamine eesmärk on juurutada rohelist mõtteviisi ja tõsta linnaelanike keskkonnateadlikkust. Kogukonna- ja õppeaiad annavad igas eas linnaelanikule võimaluse näpud mulda pista ja aiandusest rõõmu tunda. Ühine tegutsemine aitab kaasa kogukonnatunde kujunemisele ja tugevnemisele,” märkis Klandorf.

Linnaaedade külastus algab Harju tänaval oleva Pjotr Socha raamatu “Mesilased” näituse juurest kell 14.30. Järgnevalt külastab abilinnapea Rõõmutarekese lasteaia õppeaeda (Toom-Kuninga 13a), Kännukuke aeda (Vilde tee 72, Mustamäe), Mustamäe aeda (Ehitajate tee 82, Mustamäe) ja Tallinna Ehituskooli (Pärnu mnt 162).

Elurikkuse kuu eesmärgiks on väärtustada linnalooduse mitmekesisust ning pöörata tähelepanu ka üle-eestilisele looduskaitsekuule. Elurikkuse kuul tähistati ka Tallinna rohelist nädalat, mis algas rahvusvahelisel mesilaste päeval 20. mail. Nädala jooksul toimus mitmeid üritusi, näiteks kogukonnaaedade talgud, avatud mesilate päevad, linnulauluhommikud- ja õhtud, Pjotr Socha raamatu “Mesilased“ illustratsioonide näitus Harju tänaval, loodusmatkad, parkide päeva e-seminar ja palju muud.

Linn toetab linnaaianduse arengut juba alates 2018. aastast eraldiseisva tegevus- ja arendussuuna kaudu. Linnaaedu on pealinnas kahesuguseid – kogukonnaaiad ja munitsipaalasutuste õppeaiad. Kogukonnaaiad on aktiivsete linnakodanike algatusel loodud avatud linnaaiad, õppeaiad aga linnaasutuste aiad, mida rajatakse ja hooldatakse keskkonnahariduslikel eesmärkidel. Õppeaiad asuvad peamiselt lasteaedade, koolide ja muuseumide hoovides.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.