"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Tammsaare pargis näeb HeadRead väliskülalisi (0)
27. mai 2021
Fotograaf Dmitri Kotjuh. Foto: Scanpix

Tallinna linnasüdames, Tammsaare pargis avatakse reedel kell 15 fotograaf Dmitri Kotjuhi näitus “HeadRead”, kus on väljas valik fotosid festivali külalistest nagu näiteks Margaret Atwood, Michel Faber, A. S. Byatt, Jason Goodwin, Boriss Akunin, David Lagercrantz ja Ljudmila Ulitskaja.

Fotograaf Dmitri Kotjuh on pildistanud kirjandusfestivalil HeadRead esinenud kirjanikke juba seitse aastat. Laiemale publikule avanes juurdepääs näitusele küll juba kümmekond päeva tagasi, ent 28. mai avamisel on võimalik kohtuda ka fotograafi endaga, kes vestleb kohapeal kirjaniku ja festivali HeadRead korraldustoimkonna liikme Igor Kotjuhiga.

Näitusel viiakse pühapäevall läbi ka väikesed ringkäigud, mille käigus jagavad festivali korraldajad oma lugemis- ja kohtumismuljeid.

Ringkäike on kokku kolm: kell 16 kõneleb oma tähelepanekutest Jan Kaus, kell 17 räägib huvilistega Krista Kaer ja kell 18 on jutujärjekord Igor Kotjuhi käes. Ringkäikudel saab osaleda eelregistreerimisega aadressil retk@headread.ee.

Näituse kureeris Mari Rebane HeadRead meeskonnast, ideedega toetas, näituse kujundas ja teostas Ülar Linnuste Joon Stuudiost. Näitus jääb avatuks 10. juunini.

Kirjandusfestival HeadRead toimub 28.–30. maini Tallinna kesklinnas, vanalinnas ning Põhja-Tallinnas. Festivali kava leiab kodulehelt headread.ee ja Facebookist festivali kodulehelt https://www.facebook.com/headreadfestival.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.