Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Tallinna Keskraamatukogule antakse üle Euroopa Kodaniku auhind (0)
28. mai 2021

„Ajal, mil raamatukogusse pääsemine oli piiratud, leidsid raamatukoguhoidjad üha uusi võimalusi oma lugejateni jõudmiseks,” sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev .

Esmaspäeval, 31. mail kl 14 antakse Tallinna Keskraamatukogule üle 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhind. Tseremooniale järgneb vestlusring „Lugemise tulevik – kuidas digipõlvkond lugema panna?“.

Tallinna Keskraamatukogu pälvis Euroopa Kodaniku auhinna projektiga „Loeme ette“, kus raamatukogu töötajad lugesid piirangute ajal koju sunnitud lastele telefonis või videosilla vahendusel raamatuid. Raamatukokku helistasid nii lasteaiaealised kui ka algklasside õpilased ning 23. märtsist 1. maini toimunud ettelugemise maratonil saabus ligikaudu 700 laste kõnet üle Eesti. Laste ja vanemate soovil jätkab keskraamatukogu projektiga tänaseni.

Lahendused on hästi vastu võetud

Belobrovtsev tunnustab keskraamatukogu tööd koroonakriisi ajal. „Ajal, mil raamatukogusse pääsemine oli piiratud, leidsid raamatukoguhoidjad üha uusi võimalusi oma lugejateni jõudmiseks. On hea meel näha, et need lahendused on hästi vastu võetud ja nii mõnestki kriisiaegsest algatusest on saanud püsivad teenused. Õnnitlen raamatukogu peret ja soovin neile uusi saavutusi ka edaspidiseks.“

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul taheti 2020. aasta eriolukorra ajal pakkuda tuge ennekõike neile, kes raamatukogu ka tavaolukorras kõige enam vajavad – lapsed, lapsevanemad, õpilased, õpetajad ja pensionieas inimesed. „Oleme väga rõõmsad, et lapsevanemad raamatukoguhoidjate algatuse nii soojalt vastu võtsid ja täname neid vanemaid, kes sellel keerulisel ajal laste ja raamatute sõprust igal võimalikul moel toetasid. Suvi on käes ning raamatukoguhoidjad loodavad, et hea raamat on läbi kogu suve kaaslasena kaasas nii lastel kui lapsevanematel,“ rääkis Holm.

Keskraamatukogu omalt poolt kutsub algaval suvel kõiki lapsi osalema lugemisprogrammis „Suvi raamatuga“, milles lisaks tavapärastele lugemisväljakutsele pakutakse teisigi huvitavaid tegevusi. Programmist saab osa võtta nii raamatukogus kohapeal kui ka veebi teel, programm avatakse 1. juunil Tallinna Loomaaias. Rohkem infot lastele suunatud tegevustest leiab raamatukogu lastelehelt

Euroopa Kodaniku auhinda annab Euroopa Parlament välja 2008. aastast. Preemiaga tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kes edendavad kodanike vastastikust arusaamist ja ühiskonna sidusust. Auhinnaga kaasneb Euroopa Kodaniku medal, samuti kutsutakse laureaadid auhinnatseremooniale Brüsselisse või Strasbourgi. Varasemalt on Eestist auhinna pälvinud Katri Raik, David Vseviov, sihtasutus Teeme Ära jt.

Põnev vestlusring

Auhinnatseremooniale järgneb vestlusring „Lugemise tulevik – kuidas digipõlvkond lugema panna?“, milles osalevad kirjanik Ene Sepp, Tallinna Ülikooli meediainnovatsiooni professor Indrek Ibrus, Rahva Raamatu kirjastaja René Tendermann ja Tallinna Keskraamatukogu noor vabatahtlik Diana Veilberg. Vestlusringi modereerib Klassikaraadio toimetaja Lisete Velt.

Auhinnatseremooniat ja arutelu saab jälgida otseülekandena Euroopa Parlamendi büroo Eestis ja Tallinna Keskraamatukogu Facebooki ja Youtube’i kanalites.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.