"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Uurimislaev Lood jõudis kodusadamasse (0)
28. mai 2021

Täna õhtul pandi Miiduranna sadamast teele uurimislaev Lood, et saata viimane Lennusadamasse. Seal tõstetakse laev taas kaile ning algab remonttööde viimane osa – sisustamine.

“See veel täiesti valmis ei ole, sest uurimislaevaga Lood oli koroona alguses, eelmise aasta märtsis, üks tuleõnnetus, ta sai kõvasti kannatada siinsamas Lennusadamas. Eks me oleme selle plastikdetailide parandanud: kere, teki, roolimaja välisosade taastamine on võtnud kõvasti aega. Samamoodi on taastatud ka kõik uued mehhanismid,” sõnas Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

“Kuidagi tuleb ta kõigepealt sisse töötada. Võibolla tuleb sinna veel varustust juurde, igatahes oleme selle laeva käivitamisega ikkagi suhteliselt algusjärgus. Me ei võtaks selleks aastaks veel väga suuri plaane, pigem vaatame, mis siin Tallinna lähikonnas on,” kõneles Dresen.

Meremuuseum on aga lisaks muuseumi pidamisele teinud ka uurimistöid ja tänavu alustati koostöös Muinsuskaitseametiga Patarei vangla merealuste uuringutega ameti allveerobotiga.

“Meie avahooaeg algas tõepoolest topelt Patarei merekindluse uurimisega. Antud allveerobot on suuteline sukelduma kuni 300 meetrit. Sellega uuring näitas, et merekindlus on säilinud isegi vähem kui me arvasime. Näiteks kärgkastid ei olnud üldse säilinud, kärgkastid olid selle alusehitusstruktuurid, detailid,” kõneles Meremuuseumi teadusjuht Hele Kiimann.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.